beldie capulung muscel1La Câmpulung Muscel a avut loc, sâmbătă și duminică, cea de-a VII-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Coasta Dunlop 2014, penultima din acest sezon. Componenții echipei Tontsch Automotive s-au prezentat la start în speranța unor rezultate cât mai bune şi au avut un parcurs fără greșeală. Mihai Beldie a reuşit să ocupe locul I în ambele manşe.

Titlul de campion a fost prima opțiune a pilotului Mihai Beldie, însă pentru a-l obține era obligatoriu să își învingă contracandidații, având în vedere numărul mic de puncte care îi despărţeau în clasamentul general al clasei.

Eduard Tontsch mai avea nevoie de o clasare în puncte pentru a aduce încă un titlu de campion în portofoliul echipei, lucru pe care l-a şi reuşit, după o evoluție fără greșeală la bordul binecunoscutului BMW 2002.

beldie bmwDupă o primă zi de acomodare cu noile setări ale autoturismului de concurs, Mihai a plecat din poziția a treia a clasamentului după manșele cronometrate, dar cu speranțe mari la primul loc. Cu un tonus ridicat, duminică, juniorul echipei a arătat că și cu un automobil diesel se poate obține victorie la clasă și a câștigat ambele manșe de concurs, pe uscat la 0,3 secunde și pe ud, spulberând timpul celui de-al doilea clasat, cu un ecart de 5 secunde.

După această evoluție de excepție, Mihai are nevoie de încă un punct la Râșnov pentru a-și adjudeca titlul de vicecampion al clasei H3.

beldie bmw1„Mă bucur enorm pentru această victorie, vine exact în momentul în care aveam nevoie mai mare de ea, locul 1 de la Câmpulung oferindu-mi un avans considerabil pentru obținerea titlului de vicecampion al clasei H3. Am avut la dispoziție toate mijloacele pentru a face performanță și am profitat la maxim de ele. A fost o etapă superbă, cu toate ingredientele unui spctacol automobilistic de mare clasă. Ploaie, uscat, mașini frumoase și mulți spectatori pe traseu. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât am reușit o victorie la clasă cu un motor diesel”, a declarat Mihai la finele etapei muscelene.

sursa foto: facebook

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate