16711565_1428753377169326_325385442275733897_nStațiunea bihoreană Băile Felix a fost în perioada 1-12 februarie gazda Campionatelor Naționale de juniori, competiție care a reunit la start aproape 600 de șahiști de la cele mai puternice cluburi din țară.

Printre participanți s-au aflat și 9 șahiști albaiulieni, în frunte cu maestrul internațional Mihnea Costachi, acesta însă participând doar la probele rapide ale competiției, deoarece la începutul lunii a jucat în Openul Internațional de Seniori al Bulgarie, clasându-se pe un excelent loc 4. Din păcate, datorită lipsei oricărui sprijin financiar, șahiștii albaiulieni fie au reprezentat alte cluburi din țară, ceea ce face ca medaliile obținute să intre în palmaresul unor cluburi din alte județe, fie au făcut deplasarea la competiție pe cheltuiala proprie.

Cele mai bune rezultate au fost obținute de Mihnea Costachi (Politehnica Iași), medalie de aur în proba de blitz și medalie de argint în proba de șah rapid la categoria juniori sub 18 ani, și Adrian Secheres (CS Universitatea de Vest Timișoara), medalie de aur în proba de șah rapid, medalie de bronz în proba de rezolvări de probleme și locul 4 în proba de șah clasic.

Evoluții bune au avut și reprezentanții CSU Alba Iulia, George Ileana clasându-se pe locul 4 în proba de blitz, locul 7 în proba de șah rapid și locul 8 în proba de șah clasic, în timp ce Radu Tampea s-a clasat pe locul 5 în proba de șah rapid, locul 6 în proba de șah clasic și locul 8 în proba de blitz. Sub posibilitățile sale a evoluat Iustin Ciorgovean (CS Universitatea de Vest Timișoara) clasat pe același loc 10 în probele de șah clasic, șah rapid și blitz.

De remarcat și debutul într-o campionat național a patru copii albaiulieni care studiază șahul din 2015 în grupele de începători ale Clubului Municipal de Șah Alba Iulia sub îndrumarea maestrului FIDE Marius Ceteraș. Dintre aceștia Alexandru Simina (6 ani) a obținut un foarte bun loc 8 din 52 de participanți la categoria copii sub 8 ani în proba de dezlegări (rezolvări de probleme), dar și Anamaria Călina Furdui (6 ani), Andrei Simina (7 ani) și Gheorghe Pleșa (8 ani) s-au descurcat bine la debutul lor național și au potențial pentru a accede în loturile naționale de juniori anul viitor.

Iubitorii șahului albaiulian îi pot vedea jucănd pe acești juniori sâmbătâ începând cu orele 15.00 la Alba Mall, acolo unde maestrul internațional Mihnea Costachi va oferi un simultan de șah. Pe durata evenimentului urmează a fi amenajată și o zona în care iubitorii jocului de șah vor putea juca partide amicale.

Foto: Facebook (Marius Ceteraș)

 
 
 

Publicitate

Publicitate