Mihnea la CE din Croatia 2După startul excelent cu trei victorii în primele trei runde, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a început partidele cu principalii contracandidați la medaliile Campionatului European de juniori la șah clasic din Croația.

Partida din runda a 4-a, cu negrul împotriva favoritului nr.4 al turneului, maestrul internațional Andreas Kelires (Cipru), a fost una mai puțin reușită pentru juniorul albaiulian. La ieșirea din deschidere, într-o poziție în care trebuia să se mulțumească cu egalitatea, Mihnea a provocat lupta în mod nejustificat, intrând rapid în poziție grea și trebuind să se recunoască învins la mutarea 33.

Din fericire Mihnea și-a revenit rapid obținând o victorie categorică cu piesele albe în runda a 5-a împotriva favoritului nr.8 al turneului, maestrul FIDE Lorenzo Lodici (Italia). Jucătorul italian s-a aflat permanent în defensivă, fiind depățit clar de juniorul albaiulian, care s-a impus la mutarea 37, dupa 3 ore și jumătate de joc.

În runda a 6-a elevul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crisan” din Alba Iulia a jucat cu negrul împotriva favoritului nr.2 al turneului, Nikolas Theodorou (Grecia). Deși a obținut o poziție superioară și a presat toată partida, Mihnea Costachi nu a reușit să obțină victoria, trebuind să se mulțumească cu remiza după 60 de mutări și 4 ore de joc.

După 6 runde și cu 3 runde înainte de final, Mihnea Costachi se afla pe locul 3 din cei 67 de participanți la categoria sa de vârstă cu 4,5 puncte, la un punct în spatele liderului Andreas Kelires (Cipru) și o jumătate de punct de Leonid Sawlin (Germania), la egalitate de puncte cu juniorul albaiulian aflându-se alți 5 jucători.

Următorul adversar în cursa spre o medalie a lui Mihnea Costachi va fi Tuna Tuncer (Turcia), juniorul albaiulian urmând a juca cu piesele albe.

 
 
 

Publicitate

Publicitate