IMG_4254Stadionul din Galda de Jos a găzduit sâmbătă, partida din finala Cupei României, faza județeană. În ultimul act al competiției s-au întâlnit Inter Ciugud și Dalia Sport Daia Română, ambele echipe eliminând în semifinale două favorite, Industria Galda de Jos și Arena Alba Iulia. 

Finala a fost adjudecată de Inter Ciugud, grație golului marcat de Frătean în minutul 50.

În prima repriză cele două echipe nu au avut multe ocazii la poartă, doar Dăienii au dat ceva emoții portarului Bicheși, în vreme ce la poarta lui Cibu, Inter Ciugud nu a avut ocazii mari de a înscrie.

Partea secundă a debutat cu golul marcat de Frătean, marcat în minutul 50 din centrarea lui Gherman, iar la câteva minute după gol, Inter Ciugud s-ar fi putut desprinde prin Gherman.

În minutul 72, Nelu Gherman(foto sus, căpitan de echipă), a scăpat singur cu Cibu, dar a trimis pe lângă poarta acestuia.

Golul marcat de Inter Ciugud a arpins meciul. Dalia Sport Daia Română l-a învins pe  Bicheși, însă Andreica a respins din fața porții.

În minutul 73, Adrian Trușcă a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Dalia Sport Daia Română: Cibu – Schiau, Marian, Colcer, Diaconu, Dragomir, Lupșan, M. Coman, Hileagă, Jurcă, Bișboacă. Rezerve: Oancea, Rahovean, Ciobotaru, Cibu, Stoia, Găldean și Bumbu.

Inter Ciugud:  Bicheși – Crețu, Andreica, Miclea, Oprea, Frătean, Bran, Trușcă, R. Trușcă,  I. Gherman, Budișan. Rezerve: Weber, Nicula, Stoia, Dârjan, I. Bran, Rareș Damian.

IMG_4146Tulnicăresele de la Cîmpeni și Ovidiu Purdea invitați speciali

Partida de la Galda de Jos a fost precedată de momente artistice. Două tulnicărese de la Câmpeni și interpretul de muzică populară Ovidiu Purdea au fost invitații de onoare ai evenimentului.

În debutul finalei tulnicăresele au dat tonul, iar Ovidiu Purdea a intonat imnul „Deșteaptă-te Române”, iar la pauza meciului artistul a întreinut atmosfera cu bancuri și cântece populare.

Una dintre cele mai frumoase melodii ale lui Ovidiu, a fost piesa din repertoriul personal, „Satul meu, sătucul meu”.

IMG_4200Minut de reculegere pentru Dragoș Damian

Decedat în urmă cu aproximativ două săptămâni, fostul jucător al celor de la Inter Ciugud, Dragoș Damian a fost omagiat la Galda de Jos. La intrarea celor două echipe pe teren și la brigăzii de arbitri,  cei 22 de jucători și cei patru arbitri purtau tricouri albe, imprimate cu chipul regretatului fotbalist.

Înainte de primul fluier al arbitrului Mihai Țîra din Alba Iulia, s-a păstrat un moment de reculegere.

 Inter Ciugud, la prima ispravă în Cupa României

Aflată la a doua finală din istoria clubului, Inter Ciugud este lap rima finală câștigată din istorie. Astfel golul lui Frătean a adus primul trofeu din istoria echipei din Ciugud.

De partea cealaltă Dalia Sport Daia Română a fost la prima finală disputată, iar formația lui Doru Oancea, a avut ghinion la prima finală disputată.

.

 
 
 

Publicitate

Publicitate