În cursul dimineții de sâmbătă, 12 echipe s-au prezentat în apropierea podului din Partoș care străbate râul Mureș, înspre Sebeș, pentru a lua parte la un eveniment promovat de Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint, la caiac-canoe.

Prima competiție de vâslit în canotci desfășurată în Alba Iulia a fost destul de promițătoare. Aproximativ 120 de concurenți au luat startul la „Descoperă RowMania”. În concursul propriu-zis de 10+1 au participat 12 echipe, printre care copii în vârstă de 7-8 ani (aceștia au concurat alături de părinții lor) până la adulți cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani.

Marea câștigătoare a fost echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care a învins în finală echipa Unlimited Activ Sportiv și STP-ul. Formația câștigătoare va participa la Tulcea în perioada 30 august – 1 septembrie la marea finală a competiției.

Pe lângă cele trei medalii acordat de Ivan Patzaichin, acesta a mai felicitat echipa presei din Alba, care a câștigat un onorabil loc patru (cu ajutorul campionului Ivan Patzaichin) și „Păduricii Princhindei”, copii care au ocupat locul 6 în concurs.

Echipele care au participat au fost: locul 12 – cartierul Partoş, locul 11 – 280 90210, locul 10 – Crysopolis, locul 9 – Vikingii verzi, locul 8 – Vâslaşii, locul 7 – Cer Albastru, locul 6 – ACAR, locul 5 – Pădurice Prichindei, locul 4 – Presa Albă, locul 3 – STP, locul 2 – Unlimited Activ Sport, locul 1 – ISU Alba, cel mai bun timp obţinut în semifinală 37,7 secunde. Toţi concurenții au primit tricouri  şi diplome de participare.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate