Joi, în sala de sport „Florin Fleșeriu” din Sebeș, în prezența a peste 200 sute de oameni, a avut loc una dintre cele mai improtante partide pentru HC Alba Sebeș.  Gruparea pregătită de Octavian Achimescu a întâlnit favorita la promovare CSM Cetate Deva. Gruparea din Deva s-a impus cu 16-24 după ce la pauză scorul era 9-12.

Echipa din Sebeș a început curajos disputa cu echipa lui MarianMuntean, dar treptat fetele au redus din turație și vizitatoarele au preluat controlul jocului reușind să intre la pauză cu avantaj de trei goluri
După pauză, Deva s-a distanțat la patru goluri, repriza secundă a devenit doar o cursă de urmărire pentry HC Alba-Sebeș. Fetele lui Achimescu s-au străduit în zadar să revină pe tabelă. La scorul de 12-15, sebeșencele au rămas timp de două minute în inferioritate numerică, Paula Chirilă fiind eliminată două minute.

HC Alba-Sebeș s-a apropiat la două goluri când vizitatoarele au jucat în inferioritate numerică, dar nu a fost suficient pentru a întoarce rezultatul. Pe final, tabela indica un neverosimil 14-20, dovedind că echipei din Sebeș i-a lipsit concentrarea la finalizare.

Cu un minut înainte de final, portarul echipei din Sebeș, Luminița Morneci, a fost eliminată.

Pentru HC Alba-Sebeș au marcat: Ana Ciolan 6, Paula Chirilă 4, Simina Neag 2, Bianca Bogdan, Mihaela Tecariu, Delia Paștiu și Ana Maria Ion (ultimele patru câte un gol)

Contre între Achimescu și Muntean

În minutul 15  al reprizei secunde, cei doi tehnicieni au mutat duelul de pe teren pe banca tehnică. Marian Muntean și Octavian Achimescu au avut un schimb dur de replici la capătul unei faze în care sportivele din Sebeș au cedat cu întârziere mingea adversarelor după un fault pentru gruparea din Deva.

Lipsa de maturitate le-a costat pe handbalistele din Sebeș

HC Alba-Sebeș a încercat încă de la început să atace pozițional și să ajungă să marcheze în urma unor astfel de faze, în vreme ce echipa pregătită de Marian Muntean s-a mulțumit să se apere pe semicerc și să „taxeze” pe contraatac, atacurile poziționale ale vizitatoarelor fiind foarte puține.

Nici la finalizare handbalistele de la HC Alba-Sebeș nu au dat dovadă de luciditate, acestea irosind oportunități bune de a marca, lucru ce echipa din Deva nu l-a repetat, arătând ca o pretendentă serioasă la promovarea în Divizia Națională de Handbal.

La meci a asistat și deputatul Clement Negruț, atacantul Unirii Alba Iulia, Silviu Mureșan, dar și fotbalistul echipei FC Baia Mare, Andrei Gavrilă.

httpv://youtu.be/-qHWGG7MtBM

 

Comentarii

  1. SUPORTER spune:

    Nu-i nimic fetelor !! S-a vazut ca v-ati dorit dar inca nu puteti concura ca de la egal la egal cu o fosta echipa de liga . Ma bucura dorinta de lupta , faptul ca incet cu incet echipa se omogenizeaza ,ca au revenit fetele accidentate si ca sala a fost aproape plina. Dupa tur echipa va face furori, cu siguranta . Multa bafta echipei !!

  2. Dan spune:

    daca scoru de la pauza era 9-12, cred ca asta inseamna o diferenta de trei goluri, nu de doua..

 
 

Publicitate

Publicitate