CSU Alba Iulia a primit, luni, vizita eternelor rivale – campioanele ICIM Arad. Echipa coordonată de Miroslav Popov a fost la un pas de a învinge, în faţa unui public cu peste 300 de spectatori, care le-au încurajat pe fete.

Deși fetele de la CSU au deschis scorul pe tabelă, marcând 2 puncte în startul partidei, prima parte a jocului a fost dominată de campioană, care s-a impus cu 20-8. După un prim sfert cu multe ratări pentru albaiulience, al doilea avea să aducă ceva mai multă șansă de partea echipei gazde. La pauză, echipele intrau la vestiare cu scorul de 25-36 în favoarea formației din Arad. Încet, încet CSU se apropria tot mai mult de ICIM și reducea puțin din handicapul creat pe tabelă în prima repriză, ducând scorul la 41-52. Cu 5 minute înainte de finalul partidei, diferența de scor era una foarte mică, după ce oaspetele au reușit să marcheze doar 5 puncte, în comparație cu CSU care reușea să înscrie 11 puncte.

Punctul culminant a venit când era mai puțin de un minut din partidă, după ce echipa universitară din Alba a reușit să se aproprie la un singur coș de 2 puncte. În ciuda încercărilor disperate, CSU nu a reușit să preia conducerea, iar scorul final având să aparțină campioanelor din Arad, 64-67. Jucătoarea meciului a fost desemnată Destiny Wiliams de la Univ. Goldiș ICIM Arad, care a reușit să înscrie 21 de puncte.

În întâlnirile directe, echipa din județul Arad a reuşit 10 victorii cu CSU, în timp ce echipa lui Popov – doar o victorie.

Sala universitară ”1 Decembrie 1918” a răsunat pe tot parcursul meciului. Galeria CSU Alba Iulia a încurajat echipa de la primul până la ultimul minut, fiind acompaniați în multe momente și de ceilalți spectatori aflați în sală.

”Suntem mândri de ele, grupul Arnsberg le susține și la bine și la rău. Vrem ca fetele să știe că suntem alături de ele tot timpul și că le vom susține în continuare”, a declarat Bogdan Fântână, șeful galeriei CSU Alba Iulia

Unul dintre susţinătorii jucătoarelor CSU Alba Iulia a fost şi președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, prezent la meciul de luni.

În pauza competițională, ambele formații au suferit importante modificări de efectiv. Astfel, la CSU au sosit nu mai puțin de 9 jucătoare noi în lot, continuitatea rămânând însă pe banca tehnică, formată în continuare din Miroslav Popov, antrenor principal și George Lăncrănjan, antrenor secund, ajutați de directorul sportiv Nicușor Marcu, revenit după două sezoane la echipă. De cealaltă parte, în tabăra ICIM-ului se regăsesc șapte sportive noi, dintre care cinci din Statele Unite ale Americii și două românce. Arădencele au reușit însă să le mențină pe experimentata Monika Brosovszky și sârboaica Suzana Milovanovic, titulare sezonul precedent. Noutate în tabăra arădencelor a apărut și pe postul de antrenor, ca principal fiind instalat portughezul Jose Araujo, cel care îl înlocuiește pe Dan Moraru, trecut pe funcția de consilier tehnic.

Reamintim că obiectivul de anul acesta pentru CSU este câştigarea campionatului şi a cupei.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: C.Reed 12 puncte, S.Cadjo și T. Brown câte 11 puncte, A. Părău 10 puncte, G. L. Toma 6 puncte, B. Salley și C. Whittington câte 5 puncte, în timp ce A. Uiuiu și I. Nagy au reușit să înscrie câte 2 puncte.

 
 
 

Publicitate

Publicitate