IMG_7024Aflată în lupta pentru accederea în Liga națională de handbal feminin, HC Alba-Sebeș a primit sâmbătă vizita formației Universitatea „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, formație pe care au învins-o cu 38-18 (18-8, la pauză). 

HC Alba-Sebeș a început bine partida și Ciolan Chirilă, Bonea și Bogdan au „bombardat” poarta gorjenelor, reușind să se distanțeze pe tabelă. Momentul decisiv a fost la jumătatea primei reprize, când vizitatoarele au evoluat în inferioritate numerică, permițându-le handbalistelor de la HC Alba-Sebeș să conducă cu 10 goluri la pauză.

În repriza secundă, echipa lui Alexandru Weber a luat și mai mult elan, iar acest lucru s-a văzut pe tabela de marcaj. În minutul 36, sportiva cu numărul 14 de la vizitatoare a văzut cartonașul roșu, în vreme ce tehnicianul echipei din Târgu Jiu a văzut și el cartonașul galben.

Odată cu venirea ultimului sfert de oră, Alexandru Weber a rulat toate sportivele aflate pe bancă, oferind astfel tuturor șansa de a fi în formă pentru jocul cu Mureșul Târgu Mureș.

Viorica Suba Viorica Suba, șapte intervenții în prima repriză!

De remarcat a fost evoluția portarului Viorica Suba de la HC Alba Sebeș. Aceasta a avut șapte intervenții în prima repriză şi alte câteva în repriza secundă.

Efortul Vioricăi nu a rămas fără ecou, fiind aclamată la fiecare intervenție de cei 250 de suporteri din tribune. Galeria „Gladiatorii Sebeș” i-au scandat numele după fiecare paradă.

Introdusă în poartă la o lovitură de la 7 metri, Lenuța Morneci a avut și ea o dublă intervenție. Mai întâi aceasta a parat aruncarea de la 7 metri, după care a intervenit din nou salvator, spre deliciul celor prezenți.

Etapa viitoare decisivă, pentru promovare!

Meciul de sâmbătă cu Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a reprezentat doar încălzirea pentru marele derby pentru ocuparea primei poziții. Disputa va avea loc la Târgu Mureș, unde echipa lui Weber va da piept cu liderul Mureșul Târgu Mureș.  Partida din 15 februarie va fi decisivă pentru lupta pentru „fotoliul” de lider.

În acest moment HC Alba-Sebeș se află la șase puncte în spatele echipei din Târgu Mureș și are șanse mari să termine pe primul loc dacă va învinge runda viitoare la Târgu Mureș, mai ales că liderul are un joc mai mult decât HC Alba-Sebeș.

Galeria HC Alba-Sebeș, „Gladiatorii” va face deplasarea într-un număr semnificativ la Târgu Mureș, pentru a susține echipa favorită.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate