HC Alba Sebeș a pierdut, duminică, ultima partidă din acest tur de campionat, contra liderului HCM II Baia Mare. După ce a început bine partida, echipa lui Octavian Achimescu s-a văzut condusă cu 4 goluri la pauză și apoi învinsă cu scorul de 27-35.

Deși au avut avantaj de patru goluri în prima repriză, handbalistele de la HC Alba-Sebeș au intrat în dezavantaj la cabine, scorul fiind 13-17. Nicio șansă nu au avut elevele lui Achimescu, acestea având nu mai puțin de patru mingi aruncate în bara porții, în prima parte  a jocului.

Repriza secundă le-a distanțat la debut pe maramureșence la șase „lungimi”, iar  singura problemă era scorul final.  Nici în mitanul secund, șansa nu a fost de partea sportivelor din Sebeș. Mai întâi Paula Chirilă a trimis peste poartă, pentru ca mai apoi Ana Ciolan să rateze o lovitură de la  șapte metri.

În minutul 11 al reprizei secunde, portărița Maricica Ilea a fost eliminată pentru un fault în afara semicercului. Nu era nici jumătatea actului secund, când liderul HCM II Baia Mare conducea cu 10 puncte pe tabelă, iar fetele din Sebeș se întreceau în ratări la poarta cealaltă.

Achimescu, depășit!

Eșecul de duminică poate fi serios pus pe seama antrenorului Octavian Achimescu. Acesta a efectuat câteva mutări greșite, iar în finalul primei reprize a decis două modificări, lăsând echipa în inferioritate numerică la fazele respective, atacuri fructificate de vizitatoarele din Baia Mare.

Pe parcursul meciului, Achimescu a fost foarte nervos, a lovit peretele, dar și rucsacul asistentei, în urma unui gol luat ușor de Lenuța Morneci.

Portarii au făcut diferența

HC Alba-Sebeș nu s-a putut bucura de o portăriță în formă. Atât Maricica Ilea, cât și Lenuța Morneci nu s-au ridicat la nivelul jocului, în vreme ce în partea opusă portarii celor de la Baia Mare au dat mari bătăi de cap sebeșencelor, mai ales în partea secundă a jocului.

Chiar dacă Lenuța Morneci a avut câteva intervenții bune, aceasta a încasat și goluri ușoare, exasperându-l pe Achimescu, care a și trecut-o pe bancă, preferând să meargă pe mâna junioarei Roxana Lazăr.

 

Comentarii

  1. suporter spune:

    Meciul se putea castiga…. interese sau nu sa vrut trecerea echipei din deva pe primul loc ? Sebesul a condus de la inceput pana spre finalul primei reprize(13-11 pentru sebes)cand din anumite motive a fost schimbat centrul echipei nr 7 si introdusa doar cand scorul era 13-15 Cu toate ca Ana Ciolan a fost in forma si a colaborat bine cu Paula Chirila tinerea Paulei pe banca de rezerva in cateva momente si in repriza secunda a dus la distantarea oaspetelor,dar si introducerea junioarelor…..oare de ce? interese sau…….prostia.Pacat totusi ca nu sa jucat la adevarata valoare a echipei pana la terminarea meciului.Sa speram ca pana in retur fetele sa vor pregati mai ales la capitolul trageri la poarta si inscrieri si la anul o sa vedem adevarata valoare a echipei
    SUNT CU OCHII PE VOI :)

  2. A . spune:

    Sa nu uitam ca adversarul e lider in serie, avand maxim de victorii si a venit cu cateva jucatoare care evolueaza si la echipa mare din Liga Nationala . Nivelul a fost altul, dar meciul era unul de castigat daca se gestiona corect de la cap la coada (sau diferenta era mai mica, dar a trebuit sa se efectueze schimbari si sa joace si junioarele exact in cel mai greu meci) . Pacat de efortul unora, pacat ca nu exista incredere din partea altora. Important e totusi ca echipa ajunge tot mai usor in situatii de gol, poate pana in retur o sa rezolve si problema ratarilor . Trageti tare, nu bagati in seama comentariile acide de pe la colturi si aratati-va adevarata valoare, ca multe dintre voi nu au facut-o la potentialul maxim. Succes in perioada de pregatire fetelor si antrenorului .

 
 

Publicitate

Publicitate