Duminică, în seria secundă din Liga a V-a, au fost programate două jocuri de la ora 11.00. Liderul s-a încurcat pe terenul celor de la Voința Beldiu, obținând doar un rezultat de egalitate, 1-1, în timp ce Fortuna Lunca Mureșului se aproprie la doar un punct de echipa din Micești, după ce a câștigat duminică pe teren propriu, în fața celor de la Șoimii Ciumbrud cu scorul de 3-2. Celelalte meciuri din actuala etapă au loc astăzi, de la ora 15.00.

Liderul FC Micești ratează șansa de a se distanța de ocupanta locului secund, respectiv Mureșul Gâmbaș

Echipa cu cel mai bun atac al seriei și totodată deținătoarea poziției de lider, FC Micești a făcut deplasarea la Voința Beldiu, pentru confruntarea cu numărul 8 a acestui sezon. Cu doar un rezultat de egalitate și cu 6 victorii în acest început de campionat, băieții antrenați de Manea nu au reușit să își îndeplinească obiectivul propus pentru această etapă și anume câștigarea celor 3 puncte puse în joc.

Deși miceștenii au intrat în meci foarte bine, irosind însă câteva ocazii chiar din începutul jocului, prima repriză a fost controlată de echipa gazdă. Portarii celor două echipe au avut nenumărate intervenții, salvându-și fiecare propria echipă.

În ciuda ceții care s-a pus asupra terenului, atmosfera a fost una încinsă, atât în teren, cât și în afara acestuia. Deciziile luate de centralul partidei, Corneliu Aron, i-a scos din minți atât pe oficiali, cât și pe jucătorii echipei oaspete. Delegatul partidei nu a stat pe gânduri, acordând nu mai puțin de 4 cartonașe galbene în prima repriză, toate în rândul miceștenilor.

În timp ce FC Micești protesta împotriva arbitrajului, Voința Beldiu „tăcea și făcea”, fapt ce le-a adus și deschiderea scorului. În minutul 30 Voința Bediu deschidea scorul în urma unei lovituri libere din preajma careului. Gazdele au simțit că se poate, și au continuat asaltul de ocazii la poarta oaspeților.

Minutul 35 avea să le aducă o nouă șansă de a marca, după ce atacantul gazdelor cade în careu în urma unui duel cu fundașul advers, obținând un penalty. Cristea, portarul celor de la FC Micești a ținut echipa în joc, după ce a reușit să pareze lovitura de pedeapsă. Voința Beldiu putea să încheie meciul încă din prima repriză, însă neșansa a făcut ca rezultatul să rămână neschimbat.

La pauză, Voința Beldiu avea avantajul de 1-0, și era tot mai aproape de un succes în fața liderului. Pe măsură ce timpul trecea, presiunea era tot mai mare pe umerii ambelor echipe. Voința Beldiu era tot mai aproape de o mare victorie, în timp ce echipa din Micești era la un pas de prima înfrângere din actualul sezon.

Încercările de a marca ale băieților lui Manea se desfășurau bine, însă doar până în fața porții, unde goalkeeper-ul gazdelor reușea să închidă de fiecare dată poarta, având o prestație de invidiat. Minutul 70 aducea și golul celor de la FC Micești, când în urma unei re-centrări, Ion Cristea reușea să marcheze printr-o lovitură de cap. Ambele echipe puteau să mai înscrie cel puțin de două ori până la final, dacă reușeau să finalizeze marile ocazii deținute.

În urma acestui rezultat, FC Micești ocupă tot prima poziție a clasamentului, însă stă la mâna rezultatului din Fărău, unde Mureșul Gâmbaș, echipa ce se află la doar un punct în spatele liderului se înfruntă cu Progresul Fărău pentru cele 3 puncte. Etapa viitoare, FC Micești primește acasă vizita celor de la AS Războieni Cetate, în timp ce Voința Beldiu își testează din nou forțele, în deplasarea de la Mureșul Gâmbaș.

Fortuna Lunca Mureșului aprinde bătălia pentru podium, după ce a reușit să se impună la limită, cu scorul de 3-2, în confruntarea cu Șoimii Ciumbrud de pe teren propriu

Fortuna Lunca Mureșului ocupă în acest moment locul 3 al clasamentului, cu 19 puncte, la egalitate cu Mureșul Gâmbaș care are un meci mai puțin disputat, și la doar un punct de prima poziție. În urma acestui rezultat, Fortuna își creează cel mai bun atac al seriei, la egalitate cu FC Micești. Ambele echipe au marcat nu mai puțin de 24 de goluri în primele 8 etape ale campionatului. Etapa viitoare Fortuna face deplasarea la echipa de pe locul 13, ACS Băgău.

 
 
 

Publicitate

Publicitate