IMG_1126Turneul de fotbal organizat la Zlatna în memoria lui Răzvan Chira, suporterul albaiulian al Poli Timişoara, care şi-a pierdut viaţa în acest an, a fost câştigat de echipa din Bistra. Competiţia a reunit juniori din mai multe localităţi din judeţ.

Turneul, anunţat iniţial a se desfăşura în cadrul complexului Zlatna Sport Center, s-a desfăşurat, din cauza vremii nefavorabile (cod galben de ploi şi vânt), în cadrul sălii de sport a Liceului „Corneliu Medrea” din Zlatna. La începutul evenimentului profesorul Ionel Danciar, primarul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran şi de către liderul galeriei celor de la ASU Poli Timişoara, Laurenţiu Naidin, au vorbit despre cel care a fost Răzvan Chira.

Turneul a debutat cu meciuri de fotbal între juniorii (anii 2006-2007) din mai multe localităţi ale judeţului Alba: Zlatna, Bistra, Sebeş și altele. Înainte de fiecare meci s-a ţinut câte un minut de reculegere.

IMG_1288Clasamentul la finalul competiţiei a fost: Locul I: Drum Bun Bistra, Locul II: Minaur Zlatna Locul III: CS Zlatna, Locul IV: Sebeş. Premiile au fost înmânate de Iuliu Chira (tatăl lui Răzvan) şi de preşedintele CS Zlatna, Cristian Aron.

La finalul competiţiei sportive s-a desfășurat meciul Old Boys, între toţi cei prezenţi la eveniment: antrenori, foşti fotbalişti, prieteni ai celui plecat dintre noi, conduşi de inimosul Joe Croitoru Trandafir. S-au acordat premii, diplome şi medalii de către organizatori, familia Măţăgău (Adnana, Ghiţă şi Tudor). Pe tot parcursul competiţiei au fost fluturate steagurile celor de la ASU Poli Timişoara, s-au cântat imnurile celor două cluburi de suflet: Poli şi Minaur. IMG_0912Steagurile negre au fluturat apoi din maşinile prietenilor lui Răzvan prin tot oraşul Zlatna, în semn de doliu.

Răzvan, urcat la cer în anul 2015, la doar 38 de ani, a jucat fotbal în judeţul Alba, aidoma tatălui său, Iuliu, dar după terminarea unei facultăţi la Alba Iulia s-a mutat la Timişoara, fiind până în ultima clipă un suporter înfocat al celor de la ASU Poli Timişoara. La eveniment a participat şi familia lui Răzvan.

Fiecare copil participant la turneu a primit câte un pacheţel constând din fructe şi dulciuri, iar apoi toţi cei prezenţi au participat la masa oferită de organizatori.

(Adrian Puiuleţ)

 
 
 

Publicitate

Publicitate