IMG_0175 Meci senzațional, marți seara, în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia. CSU Alba Iulia a reușit o victorie spectaculoasă în fața campionei ICIM Arad. Universitarele au condus pe tot parcursul meciului și au reușit să câștige cu scorul de  77-72.

CSU Alba Iulia a pășit cu dreptul în noul an și a reușit cea mai grea victorie din Cupa României, și prima din acest an. Echipa antrenată de Miroslav Popov a făcut senzație în fața propriilor suporteri câștigând în fața echipei ICIM Arad cu 77-72.

Universitarele au început în forță și au dominat toate cele patru sferturi. Încă din prima parte a jocului CSU a luat preluat conducerea și a terminat cele 10 minute cu scorul de 20-14. Singurul moment în care arădencele s-au apropiat de CSU a fost în minutul 15 când au reușit să le egaleze cu 26-26. Cu toate acestea sfertul al doilea s-a încheiat tot în avantajul echipei din Alba Iulia (25-21).

După pauză CSU a intrat în teren în forță și a făcut pe plac publicul numeros aflat în Sala de Sport a Universității, reușind să se impună și de acestă dată cu o diferență de 5 puncte (11-16).

Emoție și suspans în ultimul sfert.

După ce au condus pe tot parcursul meciului, ultimul sfert a fost unul copleșitor atât pentru jucătoare cât și pentru suporteri. Arădencele s-au apropiat amenințător iar înainte cu 3 minute de fluierul final Csu avea un avantaj de doar 2 puncte. Universitarele nu au cedat și au reușit să obțină una din cele mai importante victorii în primul meci din acest an.

Cadou de Crăciun pentru antrenorul Miroslav Popov.

„Îmi place întotdeauna să câștig în ziua de Crăciun, pentru că astăzi este Crăciunul în țara mea, deci sunt foarte fericit. A fost un meci strâns, cu două echipe puternice, dintre care una trebuie să fie eliminată din competiție. Este prima noastră victorie din sezon împotriva Aradului și este cu atât mai importantă dată fiind situația în care ne-am aflat cu probleme de lot. Am jucat astăzi practic cu 7 jucătoare, care însă au luptat tot meciul, au fost motivate și le sunt recunoscător pentru aceste lucruri. Fetele au demonstrat că luptă pentru acest club, uneori ai jucătoare cărora nu le pasă de echipă, dar sportivele mele au arătat astăzi că își doresc performanța la acest club și au reușit astăzi o victorie mare. Cred că avem șanse de 60% de calificare mai departe, chiar dacă ne va aștepta un joc extrem de dificil în retur, la Arad.” a declarat antrenorul CSU Miroslav Popov.

În acestă partidă din Cupa României, antrenorul Miroslav Popov nu poate conta pe serviciile jucătoarelor americance Tiffany Brown și Breanna Salley, aflate în imposibilitatea de a ajunge în România din cauza nenumăratelor zboruri anulate în Statele Unite ale Americii cauzate de ninsoare.

Au marcat pentru CSU Alba Iulia: Chastity Reed – 21 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Sasa Cadjo – 17 puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă, Annemarie Părău – 14 puncte, 2 recuperări și 6 pase decisive, Khadijah Whittington – 10 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, Larisa Toma – 8 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, Alexandra Uiuiu – 7 puncte, o recuperare și o pasă decisivă și Ildiko Nagy – o pasă decisivă.

 

 

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate