Astăzi, de la ora 15:00 au avut loc meciurile din cadrul etapei a 3-a a cupei româniei, faza județeană. Favoriții la calificare, Arena Alba Iulia și Industria Galda de Jos la un pas de eșec, după ce au jucat toate cele 120 de minute regulamentare.

Unul dintre cele mai interesante meciuri din această s-a disputat la Micești, acolo unde echipa coordonată de M.Manea a fost la un punct de a se impune pentru a doua oară în acest an în fața actualului lider din liga a IV-a.

Pe o vreme nu tocmai plăcută pentru fotbal, cele două echipe au intrat în teren mobilizate și dornice să obțină calificarea. Oaspeții au marcat după numai 10 minute, având ca până la finalul primei reprize scorul să rămână neschimbat în ciuda ocaziilor create de ambele echipe. Dacă în prima repriză partida a fost ceva mai echilibrată din punct de vedere al ocaziilor, în partea a doua a jocului gazdele, susținute de suporterii veniți la meci, au pus presiune pe poarta adversarilor, ratând din toate pozițiile posibile.

La jumătatea reprizei, în urma unui corner, oaspeții au scos de pe linia porții un gol ca și făcut. Imediat după această ocazie, gazdele reușeau să ajungă din nou în careul adversarilor, iar după o învălmășală în careu, Nicoară (Industria Galda de Jos) și-a introdus mingea în proprie poartă. Mihai Manea, antrenorul celor de la FC Micești a fost trimis în tribună, după o fază în care a protestat la decizia luată de centralul partidei, Dan Nemeș. Scorul după 90 de minute avea să fie 1-1, iar băieții lui M. Manea duceau meciul în prelungiri, după o repriză de foc în care ambele echipe puteau decide calificarea mult mai repede.

Spiritele s-au incins după un penalty contestat îndelung de miceșteni:

Cele două reprize de prelungire au fost „de foc” pentru jucători, suporteri, staful tehnic dar și pentru arbitrii delegați. După primele 5 minute ale primei reprize suplimentare, centralul partidei acorda o lovitură de pedeapsă în favoarea oaspeților. După decizia luată, tribunele și banca tehnică a gazdelor a „explodat” de furie, intrând în teren protestând la decizia luată. După o discuție cu tușierul, centralul Dan Nemeș a luat decizia de al elimina pe Vârtei, portarul gazdelor. Spiritele s-au încins și mai mult, iar M.Manea tulburat de deciziile luate împotriva echipei sale a vrut să-și scoată echipa de pe teren. Moment în care centralul partidei le-a acordat 3 minute de gândire gazdelor pentru a se reîntoarce pe teren. După acest incident, spiritele au fost aplanat, iar Manea a scos un jucător de câmp pentru a-l introduce pe Cristea, celălalt portar din lot. Birk și-a luat responsabilitatea de a executa, însă mingea a trecut mult peste poartă, scorul rămânând 1-1.

Meciul a fost dus la bun sfârșit, până la final mai marcându-se de încă 3 ori:

Meciul a continuat cu multe intrări la sacrificiu, dueluri tari și cu o ambiție incredibilă din partea ambelor echipe. După 5 minute oaspeții au trecut în avantaj după o livutră liberă de la 20 de m. executată ca la carte de Cernea. După numai 3 minute după începerea reprizei secunde suplimentare, C. Bogdan aducea din nou fericirea în rândul miceștenilor, când a marcat pentru 2-2. În ciuda încercărilor de a duce meciul la penalty-uri, FC se vedea condusă pentru a 3-a, și ultima oară în acest meci. La finalul celor 20 de minute disputate, Industria Galda de Jos s-a impus cu multe emoții pe terenul din Micești.

În celelalte meciuri:

CS Arena Alba Iulia s-a calificat după loviturile de departaje, pe terenul celor de la AS Colorado Șpring. Cea mai clară victorie vine de la Lunca Mureș, unde Metalul Aiud s-a calificat după un zdrobitor 7-0 în fața celor de la Fortuna. CIL Blaj s-a calificat fără probleme după 3-0 cu AS Dacia Mihalț, fiind singura echipă din județ care a obținut toate punctele puse în joc în acest sezon, atât în campionat cât și în cupă.

Vezi celelalte rezultate din cadrul etapei a III-a a cupei româniei , faza județeană:

AS Național Rădești 4 – 2 Rapid CFR Teiuș
AS Fortuna Lunca Mureșului 0 – 7 ACSM Metalul 2007 Aiud
AFC Micești 2 – 3 AS Industria Galda de Jos
AS Limbenii Limba 0 – 4 AS Inter Ciugud
AS Viitorul Tărtăria 2 – 1 AS Mureșul Vințu de Jos
AS Independența Cut 3 – 5 AS Energia Săsciori
AS Colorado Șpring 3 – 4 CS Arena Alba Iulia
AS Partizanii Sînmiclăuș 7 – 2 AS Pănade
AS Dacia Mihalț 0 – 3 AS CIL Blaj

 
 
 

Publicitate

Publicitate