s11 - Premiere juniori sub 18 ani Iustin Ciorgovean si Vlad BreteaPeste 100 de copii din județele Alba, Alba, Cluj, Dâmbovița, Iași, Maramures, Mureș, Satu Mare, Timiș și din București au răspuns invitației organizatorilor de a participa la primul turneul de șah organizat într-o mină de sare în România.

Salina Turda, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Transilvania, a fost gazda primei ediții a Cupei Salina Turda la șah, în perioada 28 – 30 august.

Turneul a fost organizat de Clubul de Șah Potaissa Turda, cu sprijinul Primăriei Turda, Consiliului Județean Turda și a numeroși sponsori.

Și de această dată, chiar dacă au jucat în subteran, copiii albaiulieni au fost la înălțime, obținând numeroase premii. Deși în vârstă de doar 14 ani, Iustin Ciorgovean, elev al Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia, s-a impus clar în secțiunea principală a turneului, aceea a juniorilor sub 18 ani, cu un total de 6,5 puncte din 7 partide. Rezultatul confirmă saltul valoric făcut de Iustin în acest an, elevul albaiulian fiind componenta al lotului național de juniori la categoria sa de vârstă.

O mare surpriză a fost Vlad Bretea, elevul Școlii Gimnaziale “Avram Iancu” Alba Iulia, care, deși a debutat la Turda într-un turneu pentru juniori legitimați, a reușit să se claseze pe un excelent loc 3.

De remarcat și clasarea pe locul 2 în sectiunea juniorilor sub 12 ani a lui Ilie Arion (CSO Cugir).

Nici cei mai tineri reprezentanți ai municipiului Alba Iulia nu s-au lasat mai prejos. Șapte dintre copiii care au început să studieze șahul în acest an sub îndrumarea antrenorului Marius Ceteraș au participat în grupele pentru începători, fiind și ei printre remarcații competiției. Alexandru Simina (5 ani), Tudor Ciuca (6 ani) și Andrei Simina (6 ani) au obținut premiul I în grupele în care au concurat, toți trei terminând neînvinși turneul, George Pleșa (7 ani) și Ana Maria Anton (7 ani) au obținut premiul II, iar Ștefan Chiriluț (7 ani) și Ovidiu Stan (12 ani) premiul III.

 
 
 

Publicitate

Publicitate