IMG_6828CSU Alba Iulia și-a securizat poziția secundă în Liga Europei Centrale după victoria cu principala contracandidată Flying Foxes Viena. Echipa pregătită de Miroslav Popov a învins cu 73-64 (pe sferturi 21-19, 14-14, 23-11 și 15-20) și nu mai are emoții în privința locului ocupat la finalul fazei grupelor CEWL. 

Cu sete de revanșă, formația albaiuliană a început ușor ezitant meciul, permițându-le vizitatoarelor să conducă pe tabela de marcaj. După primul sfert, CSU Alba Iulia conducea cu 21-19, pentru ca în sfertul doi diferența de pe tabelă să se mențină, astfel că la pauza mare CSU Alba Iulia avea avans 35-33.

După pauză, fetele lui Popov au ieșit mai motivate de la cabine și s-au distanțat imediat la 11 puncte, după care și-au continuat recitalul pe teren. Sasa Cadjo a aruncat din nou excelent în momente cheie ale sfertului trei, aceasta fiind o specialistă la aruncările de trei puncte. După trei sferturi, CSU Alba Iulia conducea cu 58-44.

În ultimul sfert CSU Alba Iulia nu a mai avut probleme, victoria fiind securizată încă din sfertul trei, când deja Alba avea avantaj de 14 puncte. Echipa din Austria nu s-a predat, însă eforturile lor de a reveni pe tabelă au fost zadarnice.

Etapa viitoare din CEWL va avea loc marți tot la Alba Iulia, contra Valosun KP Brno, în vreme ce în campionat CSU Alba Iulia va juca duminică cu ICIM Arad.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Sasa Cadjo 18, Ildiko Nagy 12, Tiffany Brown 11, Chastity Reed 9, Larisa Toma 8, Anemarie Părău 7, Alexandra Uiuiu 4, Marina Mandic 4.

George Lăncrănjan a venit de la lot pentru meciul cu Flying Foxes Viena

Deși se afla în cantonament cu echipa națională de baschet a României U-18, antrenorul George Lăncrănjan a ținut neapărat să asiste la partida din CEWL, lăsându-l pe antrenorul Valentin Urian în această seară alături de sportivele de la lotul național.

 
 
 

Publicitate

Publicitate