CS Universitatea Alba Iulia s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la baschet feminin, după ce a învins pentru a doua oară Phoenix Galați. Echipa lui Popov nu a întâmpinat probleme nici de această dată și a obținut o victorie lejeră. Scorul final a fost de 55-87 (6-18, 10-32, 16-27, 12-21).

Fetele antrenate de Miroslav Popov fac primul pas pentru îndeplinirea obiectivului de a câștiga Cupa României. CSU Alba Iulia a învins și în a doua manșă a optimilor, după ce în primul meci s-a impus cu scorul de 84-58, în fața echipei Phoenix Galați. La partida de joi seara universitarele s-au impus cu 87-55.

Echipa din Alba Iulia a început și de acestă dată cu dreptul și a luat avans încă din primul sfert care s-a terminat la o diferență de 12 puncte (6-18).

Universitarele s-au distanțat și mai mult în sfertul doi când și au terminat prima parte a jocului cu 16-50. Încă din primele două sferturi Reed a reușit să marcheze 12 puncte și Brown 11 puncte.

Și în sfertul trei echipa din Alba Iulia a continuat să atace si să mărească diferența. Înainte de ultima parte a jocului tabela de marcaj arăta 43-66 în favoare jucătoarelor din Cetatea Marii Uniri.

Sfertul final a fost unul cât se poate de exploziv. Publicul a fost în picioare la fiecare coș marcat de CSU. În ultimele minute au intrat în teren și cele mai mici jucătoare ale echipei, Gherman și Cuziuc.

După finalul senzațional de la Alba Iulia fetele antrenate de Miroslav Popov au reușit să se califice în sferturile de finală unde se vor duela, în luna ianuarie, cu una din cele mai bune echipe din România ICIM Arad.

„Dacă joci două meciuri în două zile consecutive și îl câștigi pe primul categoric, trebuie doar să rămâi concentrat pentru a-l câștiga și pe cel de-al doilea, iar echipa a reușit să facă acest lucru. Galațiul a jucat mai bine astăzi, dar noi ne-am dovedit din nou mai puternici, și deși am avut și unele momente mai puțin bune, ne-am arătat superioritatea de moment. Sunt mulțumit că am reușit să trecem mai departe în Cupa României și pornim cu un moral bun în campionat, însă mai avem de lucru până să atingem forma maximă.” a declarat antrenorul Miroslav Popov.

„Am continuat seria bună avută în perioada de pregătire. Am câștigat primele meciuri oficiale. De luni, echipa se pregătește pentru debutul de campionat. Sperăm ca și acesta să fie de bun augur și să câștigăm primul meci cu Timișoara” a declarat președintele executiv Bogdan Duma.

Au marcat pentru CSU Alba Iulia: Reed Castity-19, Annemarie Părău-4, Alexandra Uiuiu-4, Tiffany Brown-13, Ildiko Nagy-5, Jovana Vukoje-14, Sasa Cadjo-17, Cadijah Whittington-7, Larisa Toma-4.

 
 
 

Publicitate

Publicitate