Tiffany Brown, CSU CS Universitatea Alba Iulia a învins vineri, în fața propriilor suporteri, Rapid București cu scorul de 77-52 (14-16, 28-14, 15-13 și 18-9), la capătul unui joc fără probleme pentru gruparea lui Popov. 

CS Universitatea a început relaxat meciul, fapt ce a permis vizitatoarelor să câștige primul sfert. Cel mai probabil echipierele trimise în debut de Popov au acuzat oboseala acumulată în urma jocului cu ICIM Arad și a drumului parcurs cu microbuzul.

În sfertul secund echipa din Alba Iulia a luat un adevărat galop de sănătate și s-a distanțat pe tabelă, scorul pauzei fiind 42-30, fără ca vizitatoarele să mai pună mari probleme echipei gazde.

După pauza mare, CSU Alba Iulia și-a continuat „recitalul”, iar scorul de pe tabelă i-a permis lui Popov să mai odihnească din jucătoarele care au evoluat mai mult la Arad. După trei sferturi, CSU Alba Iulia conducea cu 59-43.

În ultimul sfert, albaiuliencele nu au mai avut probleme și s-au distanțat pe tabelă la peste 20 de puncte, Fapt ce i-a permis lui Popov să introducă în teren și junioarele Mihaela Gherman și Sica Cuzic

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Sasa Cadjo 18, Alexandra Uiuiu 11, Marina Mandic 10, Chastity Reed 10, Breanna Salley 7, Tiffany Brown 7,  Larisa Toma 6,  Khadijah Whittington 4, Anemarie Părău 2, Ildiko Nagy 2.

Cu această victorie CSU Alba Iulia își continuă seria bună din 2014, echipa lui Popov arătând o formă bună atât în campionat cât și în CEWL. CSU Alba Iulia va avea următoarea partidă miercuri, 5 februarie, cu Flyng Foxes Wien, într-o partidă ce contează pentru Liga Europei Centrale.

Miroslav Popov: „Urmează o săptămână grea”

Antrenorul echipei din Alba Iulia, Miroslav Popov s-a declarat mulțumit per total de evoluția fetelor, mai ales că acestea nu au avut un program ușor în ultima perioadă.

„Am avut două meciuri grele cu Târgoviște și Arad, cred că am fost puțin obosite, dar nu atât de obosite încât să nu putem juca cu Rapid. Cred că Rapid a vrut să alerge, să lupte, dar noi ne-am trezit și am câștigat la 25 de puncte. Urmează o săptămână grea, cu trei meciuri grele”, a declarat Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia.

De la sosirea antrenorului sÂrb la Alba Iulia, baschetul albaiulian a cunoscut o uriașă ascensiune și a reușit să obțină victorii la care în urmă cu 2-3 ani orașul nici nu visa.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate