IMG_3885CS Universitatea Alba Iulia a învins miercuri la Alba Iulia, CSM Satu Mare cu scorul de 81-55 (pe sferturi 26-15, 17-15 și 24-15) după o partidă în care vizitatoarele au pus probleme echipei gazde. Duminică va avea loc returul, iar dacă Alba Iulia va învinge, formația lui Popov se poate pregăti de semifinalele campionatului.

În primul sfert CSM Satu Mare a încercat să facă față atacurilor venite din partea echipei din Alba Iulia însă chiar și așa gruparea noastră s-a distanțat la 11 puncte încă din primele 10 minute de joc.

Sfertul secund a arătat o apărare mai bună a echipei lui Petru Eleș, iar CSM Satu Mare nu a mai încasat la fel de multe puncte, însă pe teren baschetbalistele de la CSU Alba Iulia au făcut legea.

Nici în al treilea sfert echipa lui Popov nu a turat motoarele ,dar chiar și așa gruparea din Alba Iulia a continuat să câștige puncte pe tabelă.

Ultimul sfert nu a venit cu mai multe noutăți. Putem menționa doar că formația lui Eleș a început să obosească și să piardă câteva mingi aiurea, fapt ce a permis gazdelor să se distaneze pe tabelă.

A doua dispută dintre cele două formații va avea loc duminică în deplasare la Satu Mare, iar dacă Alba Iulia va învinge va acumula al doilea succes, victorie ce i-ar permite accesul în semifinală.

Primul pas spre semifinală!

Succesul obținut miercuri contra celor de la CSM Satu Mare reperezintă primul pas spre „careul de ași” ai baschetului feminin românesc. Dacă se va impune și duminică la Satu Mare, CSU Alba Iulia va juca cu câștigătoarea dintre CSM Târgovite și Olimpia Brașov, însă gruparea noasatră va avea avantajul terenului propriu, astfel că putem spune că formația din Cetatea Marii Uniri este favorită în „dubla” din semifinale.

Baschet cu miros de toaletă!

După ce CS Universitatea Alba Iulia a demonstrat în acest sezon că are o echipă cu care se poate lupta de la egal la egal cu oricine și a câștigat și primul trofeu din istorie, a venit momentul în care echipa să depășească toate obstacolele ivite, însă chiar și așa responsabilii cu sala de sport a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, locație care găzduiește partidele de acasă a formației lui Popov au rămas datori vânduți la capitolul igienă.

Încă de la intrarea în sală mirosul izbitor de la grupurile sanitare crea un aer irespirabil, mai ales în zona celor două vestiare, aceasta fiind o bilă neagră pentru cei care se ocupă de organizarea partidelor de acasă, deoarece lipsa igienei și a mirosului plăcut de la toalete a adus un gust amar, unul în care ne revenim cu picioarele pe pământul românesc în fața unei echipei de nivel european.

 
 
 

Publicitate

Publicitate