CS Universitatea a ieșit, joi, la Satu Mare, din lupta pentru o medalie, iar acest lucru a fost posibil grație unei prestații a brigăzii de arbitri care a reușit să enerveze pe toată lumea. Chiar dacă a fost eliminată, CS Universitatea va mai rămâne în lupta pentru locurile 5-8. Scorul final a fost 75-74 (pe sferturi 18-25, 15-7, 10-17, 20-16 și 11-10).

Partida de la Satu Mare a început în nota de dominare a echipei din Alba Iulia, formație care a putut conta și pe serviciile israeliencei Katya Abramzon. Aceasta a evoluat, chiar dacă pe terena avut probleme vizibile în alergare. CS Universitatea a condus la pauză cu șapte puncte, dar, în sfertul secund, CSM Satu Mare s-a apărat excelent, reușind să revină pe tabelă. Scorul pauzei mari a fost 33-32.

Sfertul trei a arătat o echipă revigorată din Alba Iulia, iar CSU s-a distanțat grație prestației excelente la șase puncte. În sfertul patru, Tomas Bilek a pierdut-o pe Breanna Salley, care a părăsit terenul din cauza celor cinci greșeli personale. Pe finalul partidei, presiunea s-a făcut simțită și în rândul baschetbalistelor de la Alba Iulia, Taneisha Harrison și Becca Tobin nu au reușit să marcheze decât un punct din patru aruncări, puncte care cu siguranță ar fi fost folositoare echipei noastre.

Jocul s-a încheiat cu 64-64, după patru sferturi și a urmat o repriză de prelungiri, de 5 minute, pentru a se decide echipa câștigătoare a partidei. Prelungirile au început cu stângul pentru CSU Alba Iulia, iar sătmărencele au trecut în avantaj, după ce Ancuţa Stoenescu a ratat o aruncare de trei puncte.

Probleme cu Poliția  Locală și cu tabela la Satu Mare

CS Universitatea s-a bucurat la Satu Mare de susținerea unui grup de 21 de suporteri, care au avut probleme cu Poliția Locală din Satu Mare. Aceștia au fost opriți de câteva ori de reprezentanții legii, pentru că au sărit pe scaune, iar polițiștii locali au intervenit, însoțiți de jandarmii prezenți la meci.

Pe finalul sfertului secund, tabela din Satu Mare a cedat, iar ultimul minut din sfertul doi s-a jucat fără tabelă de marcaj (nici măcar timpul de atac nu mai putea fi monitorizat). Pauza regulamentară a durat puțin mai mult, iar înainte de finalul sfertului secund au mai fost câteva minute de pauză.

Arbitraj tendențios

CS Universitatea nu a mai avut parte la Satu Mare de prestația pe care aceiași arbitri au avut-o la Alba Iulia. Prestația celor doi arbitri i-au exasperat pe Petru Eleș și Tomas Bilek, dar și pe echipierele de la CS Universitatea.

Din păcate, în baschetul românesc nu toate partidele se joacă pe teren, iar de cele mai multe ori arbitrajul își pune serios amprenta asupra rezultatului final, acest lucru lăsând iubitorilor de baschet din Alba Iulia un gust amar în partida de la Satu Mare.

Meci interzis cardiacilor

Disputa de la Satu Mare nu doar că a fost una foarte importantă pentru CS Universitatea, dar a fost foarte spectaculoasă, plină de răsturnări de situație, ratări sau coșuri spectaculoase. Pe parcursul celor patru sferturi, niciuna dintre cele două echipe nu au reușit să se distanțeze pe tabelă și să edifice câștigătoarea partidei înainte de ultimele secunde.

 
 
 

Publicitate

Publicitate