CS Universitatea Alba Iulia s-a calificat în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Feminin după al doilea succes din play-off cu BC Sepsi Sfântu Gheorghe. Scorul final, 86-68 (pe sferturi, 28-19, 18-18, 24-16 și 16-15) a dus mai departe echipa din Alba Iulia. 

Miroslav Popov a trimis în teren o echipă motivată la jocul cu BC Sepsi Sfântu Gheorghe, iar fetele nu l-au dezamăgit pe sârb și au obținut calificarea în semifinalele play-off-ului. Primul sfert a fost la discreția echipei din Alba Iulia care conducea cu 28-19 după 10 minute de joc, iar în sfertul secund lupta s-a echilibrat, dar gruparea albaiuliană a păstrat avantajul de pe tabelă.

Repriza a doua a adus o dezlănțuire pentru fetele lui Popov, timp în care CSU Alba Iulia au făcut legea pe teren și s-au distanțat la peste 20 de puncte.

Ultimul sfert nu a adus modificări pe tabelă, iar Alba Iulia și-a continuat marșul pe tabelă. Succesul de miercuri a reprezentat o nouă lecție de baschet predată de gruparea lui Popov.

Pentru CS Universitatea Alba Iulia au marcat: Amanda Thompson 20 de puncte, Katya Abramzon 17, Becca Tobin 16,  Alexandra Uiuiu 10, Tereza Brantlova 10,  Jovana Vukoje 9,  Eni Laza 4.

În urma celor două victorii obținute în play-off contra celor de la BC Sepsi Sfântu Gheorghe, CS Universitatea Alba Iulia s-a calificat mai departe și vor întâlni CSM Târgoviște, iar primul joc va avea loc în deplasare.

Obiectiv îndeplinit pentru CSU Alba Iulia

Chiar dacă nimeni nu mai spera, CS Universitatea a reușit să-și îndeplinească ambele obiective. Fetele au depășit ce și-au propus în Cupa României unde ținta era Final Four-ul, iar în campionat fetele au avut misiunea de a intra în primele patru formații ale țării, lucru care s-a și întâmplat.

Sezonul 2012-2013 a fost unul lipsit de liniște pentru CS Universitatea, existând tensiuni după înfrângerile de la Timișoara și Sfântu Gheorghe, dar totul e bine când se termină cu bine. Cel mai probabil Miroslav Popov va fi antrenorul echipei CS Universitatea Alba Iulia și în sezonul viitor, deoarece sârbul a reușit să resusciteze echipa albaiuliană.

Tricolor uriaș în tribune realizat de „Gruppo Arnsberg”

După ce, la meciul din Final Four, BC Sepsi Sfântu Gheorghe au afișat un drapel uriaș al Ținutului Secuiesc,  membrii „GruppoArnsberg” şi suporterii  albaiulieni au înălțat un tricolor la fel de uriaș. De asemenea, suporterii au venit însoțiți de steaguri, fulare,  iar unii mai entuziaști au venit chiar cu bentițe tricolore pe cap.

De menţionat este faptul că „Gruppo Arnsberg” a fost din nou la înălţime. Galeria formată din peste 30 de membri şi-a susţinut frenetic echipa pe parcursul celor patru sferturi, iar atmosfera creată de aceştia a fost una entuziasmantă.

 
 
 

Publicitate

Publicitate