Dintre meciurile din Cupa României ce au avut loc miercuri, partida jucată la Blaj a fost una dintre cele mai interesante. Unirea Cergău a fost un adversar incomod aproape pe tot parcursul disputei. Partida s-a terminat cu scorul 2-1 în favoarea CIL Blaj.

Unirea Cergău era catalogată înainte de meci ca fiind inferioară echipei din Blaj, luând în considerare loturile de care depindeau cele două formații. Unirea Cergău se află pe locul trei în clasament, la trei puncte de CIL Blaj, care se clasează în fruntea clasamentului, cu 18 puncte. Unirea Cergău a reușit să închidă gura lumii, ţinând piept formației care nu a avut nici un eșec în acest început de sezon, atât în campionat, cât și în cupă. Cu gândul că sunt deja calificați, jucătorii coordonaţi de Septimiu Boancăș au intrat relaxaţi în joc. Această Atitudine putea să-i coste calificarea, însă s-au trezit pe ultima sută de metri și au reușit să-și corecteze greșelile.

Pe o vreme nu tocmai plăcută pentru fotbal, ambele echipe au început meciul cu același obiectiv, să obțină calificarea. Prima repriză a fost ceva mai echilibrată, cu faze la ambele porți. Echipele au intrat la cabine cu un scor de egalitate, 1-1. Repriza a doua a schimbat priorităţile jucătorilor, fiecare echipă intrând pe teren cu obiectivul propriu. Unirea Cergău spera că finalul meciului poate fi unul favorabil lor, încercând să ducă meciul în prelungiri sau să reușească să mai marcheze o dată prin faze de contraatac. În comparație cu oaspeții, CIL Blaj și-a schimbat radical jocul din prima repriză, corectându-și greșelile făcute în prima parte a jocului. Unirea Cergău a fost salvată de nenumărate ori de propriul portar, Aurel Racuci, care a avut câteva intervenții spectaculoase.

Timpul se scurgea tot mai greu pentru echipa din Cergău, care aștepta ca meciul să fie dus în prelungiri. Minutul 85 avea să fie minutul de aur pentru Blaj, care profita de o lovitură de pedeapsă, după ce mingea îl lovise în mână pe unul din jucătorii celor de la Unirea. Bogdan Cisteian a trimis mingea plasat, iar portarul oaspeților nu și-a spus ultimul cuvânt, reușind să respingă mingea. Cisteian a urmărit mingea și a trimis în poarta goală. Până la final, scorul a rămas neschimbat, iar CIL Blaj s-a calificat în a III-a etapă competițională, după un meci ce a fost cel mai dificil de până acum.

Nu ne așteptam ca meciul să decurgă astfel. A doua repriză am dominat-o de la început până la final. Meritam să câștigăm după cum a decurs jocul. Am venit după o serie de victorii consecutive și după meciuri ușoare în campionat, de aceea i-am luat de sus. Știam că valoarea lotului nostru este una net superioară adversarilor și pe asta ne-am bazat când speram la o calificare ușoară”, a declarat antrenorul CIL Blaj, Septimiu Boancăș.

Am avut multe greșeli și nesincronizări în joc și de aceea victoria a fost ceva mai chinuită. Adevărul este că ne-am crezut superiori lor și asta putea să ne coste calificarea. Nu ne doream să ajungem în reprizele suplimentare de prelungire, însă sunt sigur că dacă se ajungea până acolo ne impuneam”, a declarat şi Cristian Comșa, jucător CIL Blaj.

Antrenorul echipei CIL Blaj a contat pe: Sorin Bucur, Dan Bucur, Florin Baba, Tulea, Duroi, Kucsinki, Cisteian, Oltean, Comșa, Olar, Demeș (Cosmin Baba, min. 85).

Lotul folosit de antrenorul Ioan Mărginean pentru Unirea Cergău a fost format din: Racuci, Pinca, Popa, Benchea, Vlad, Butuc, Voina, Popa (min. 46, Bozoșan), Mihu, Mărginean (min 84, Micu), Hașegan.

 
 
 

Publicitate

Publicitate