1912224_682096998495535_849005621_nDuminică, 2 martie, la stadionul „Cetate” din Alba Iulia și Universitatea „1 Decembrie 1918”, 92 de arbitri au suținut probele fizice și teoretice în cadrul cursului de iarnă organizat de Comisia Județeană de Arbitri Alba. Alături de aceștia, 19 observatori au participat la acest curs, în cadrul căruia au susținut o testare teoretică și video.

Cursul a fost deschis cu testarea fizică a arbitrilor, la stadionul „Cetate” din Alba Iulia, începând cu ora 8.00. Testarea fizică a constat în două probe: viteză 6 x 40 de metri, unde au avut de îndeplinit un barem de maxim 6 secunde (la băieți) și maxim 7.5 secunde (la fete) și testul „Cooper”, baremul fiind de minim 2700 metri (băieți) și minim 2400 (fete).

Odată cu finalizarea acestor probe fizice, cursul arbitrilor a continuat în amfiteatrul A9 din cadrul Universității „1 Decembrie 1918”, unde atât arbitrii, cât și observatorii au susținut testarea teoretică. În deschiderea cursului au fost premiați cel mai bun arbitru și cel mai bun arbitru asistent al anului 2013, premii câștigate de Mihai Țîra (Alba Iulia), respectiv  Daniel Popa (Aiud). Pe lângă aceștia, Andrei Mutu (Alba Iulia), Antoniu Tătar (Aiud), Avram Andrei (Teiuș), Lucian Maier (Ocna Mureș),  Marius Mărginean (Blaj) și Horațiu Balea (Bistra) au obținut diplome de merit pentru „arbitrul de perspectivă” al anului 2013. În cadrul cursului, prezențele feminine din cadrul Comisiei Județene de Arbitri Alba au fost „premiate” cu câte un buchet de flori, dat fiind faptul că acest curs s-a desfășurat la doar o zi după 1 martie.

În cadrul cursului au fost susținute 3 teme, prezentate de către lectorii Dan Monea (instructor fitness UEFA în cadul CCA) – Pregătirea și refacerea fizică a arbitrilor după joc, Alexandru Vodă (arbitru asistent Liga I) – Arbitrul asistent, Popa Sergiu (arbitru Liga a II-a) – Jucarea mingii cu mâna. Deschiderea cursului a fost precedat de un moment de reculegere în memoria fostului arbitru și observator Simion Mulea.

La finalul cursului au fost făcute recomandări, au fost prezentate ultimele noutăți și informări legate de regulament, precum și chestiuni legate de buna desfășurare a competițiilor care vor debuta în următoarele săptămâni.

FOTO: AJF ALBA

 
 
 

Publicitate

Publicitate