În etapa a 6-a din Liga a IV-a, Arena Alba Iulia a câștigat la limită, cu scorul de 2-1, în fața echipei clasate pe locul 8 în acest moment, Performanţa Alba Iulia.

Pe o vreme excelentă pentru fotbal, Arena și Performanța au făcut spectacol, în etapa cu numărul 6.

Deși Arena terminase sezonul precedent pe locul 11, în timp ce Performanța pe locul 2, meciul de astăzi se anunța echilibrat, luând în calcul ultima întâlnire oficială dintre cele două, atunci când Arena reușea să se impună tot cu un 2-1, doar că pe terenul din Ighiu.

Echipa pregătită de Fane Fogoroși a intrat bine în meci și avea să deschidă scorul încă din minutul 10, atunci când, în urma unui corner bine executat, D. Pop a marcat din interiorul careului, după ce Performanța reușise să respingă balonul în prima fază. Prima repriză a fost una foarte activă, însă scorul avea să rămână 1-0 până la pauză.

După ce au ieșit de la cabine, gazdele au reușit să marcheze din nou în primele minute ale reprizei, de data asta după 15 minute, respectiv în minutul 60. Brînză a mărit avantajul cu un șut frumos din marginea careului, după o fază de contra-atac, dusă până la final de formația gazdă, ca la carte.

Timp în care Performanța se afla cu un om mai puțin pe teren, deoarece un jucător primea îngrijiri medicale în afara terenului.

Pe durata întregii partide au mai avut loc multe ratări spectaculoase și dueluri tari între jucători. Centralul partidei, Florin Potora a  prelungit repriza secundă cu 3 minute. Atunci când nimeni nu se mai aștepta, printr-o învălmășeală în careu, Balaș a înscris pentru a mai reduce din handicap, la ultima fază a meciului. Scor final 2-1, și echipa antrenată de Fane Fogoroși ia cu asalt primul loc!

Istoria se repetă pentru cei de la Performanța. Băieții lui Paul Ciucă au acumulat 7 puncte, în primele 6 etape ale sezonului actual. Anul trecut, tot în primele 6 etape au reușit să strângă doar 5 puncte, iar apoi trezindu-se la realitate și terminând sezonul pe locul 2.

În ceea ce privește echipa din Mihalț, sezonul precedent au reușit să acumuleze 14 puncte, în ceea ce privește sezonul trecut, când după primele 6 etape aveau doar 8 puncte.

 

Echipele de start:

Performanța: ( Antrenor: Paul Ciucă) : Pojar, Năcreală, Oltean, Turuș, Toma, Ianc, Hada, Ciucă, Joldeș, Dănilă,Bălaș

Pentru performanța au mai evoluat: Frentiu,Turus, Soporan, Mitrea.

Arena: (Antrenor: Ștefan Fogoroși): Barna, Stan, Pop, Cocoară,Circov, Savu, Hârciagă, Simtion, Mercean, Dendiu, Brînză

Pentru Arena au mai evoluat: Moga, Haiduc, Galdean, Boanchis.

Brigada de arbitri:

Potora Florin (Turda) – central

Man Cristian (Alba)- tușier

Vaidean Alexandru (Alba) – tușier

Cotisel Constantin(Alba)- rezervă

Moldovan I. (Aiud) – observator

 

Alexandru Moroșanu

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate