17522076_1283871501709371_1054691420_oÎncă o performanţă pentur arcaşul albaiulian Incze Robert (17 ani). A obţinut primul loc şi titlul de campion mondial IFAA (International Field Archery Association), în urma competiţiei din perioada 28 martie – 1 aprilie, din judeţul Braşov.

Este vorba despre Campionatul Mondial de tir cu arcul format IFAA (WIAC 2017 – World International Archery Championship), organizat de Federaţia Română de Arc Traditional şi Field (FRATF).

Robert a participat la categoria Young Adults BU (Bowhunter Unlimited) arc compound echipat hunting. Este antrenat de tatăl său, Incze Arpad, care l-a însoţit la acest eveniment.

După 3 zile de competiţie, scorul obţinut de Robert l-au propulsat pe prima treaptă a podiumului, fiind declarat Campion Mondial IFAA în categoria lui.

Probele au constat în două runde IFAA şi o rundă FLINT.

La runda IFAA se trag 2×6 runde a câte 5 săgeţi la ţinta aflatată la 20yds (apoximativ 19 metri).

Manşa FLINT constă în 2×7 runde a câte 4 săgeţi, la distanţe variabile, între 6 metri şi 27 metri. Această rundă este mai solicitantă, pentru că arcaşul nu are timp să se acomodeze cu o anumită distanţă şi să se „regleze” pe distanţa respectivă.

În ambele probe, cercul cu punctaj maxim are diametrul de 8 cm. Competiţia s-a desfăşurat în complexul sportiv Cheile Grădiştei din judeţul Braşov.

Deşi un pic restantier la capitolul antrenament, Robert s-a comportant excelent pe toată durata concursului, având o rată de 85% hituri pe centru. Cu această prestaţie, Robert a fost declarat Campion Mondial la categoria Young Adults stilul Bowhunter Unlimited. Rezultatul este excelent mai ales că Robert se antrenează de cele mai multe ori în grădina casei sale, din lipsa unui poligon amenajat în oraş, nu are sponsor şi nu este membru în vreun club sportiv.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate