b04Tânărul şahist Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) a participat în acest weekend la Memorialul “Emil Pessi” desfăşurat la Bucureşti, un puternic turneu de şah rapid pentru juniori organizat de ACS Şah Apa Nova Bucureşti şi Federaţia Română de Şah. Elevul Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a reuşit să se claseze pe podium în această veritabilă gală a laureaţilor campionatelor naţionale de juniori.

La startul acestui turneu închis s-au aflat 12 juniori români invitaţi de organizatori, dintre aceşti 9 fiind medaliaţi la campionatele naţionale de juniori din 2014: Bogdan Deac (locul 1 la băieţi sub 20 de ani), Răzvan Dicu (locul 2 la B20), Ştefan Tomici (locul 1 la B18), Mihai Bida (locul 2 la B18), Alexandru David (locul 3 la B18), Andrei Dolana (locul 2 la B16), Radu Toma (locul 3 la B16), Mihnea Costachi (locul 1 la B14) şi David Alexandru (locul 1 la B12). Lor li s-au alăturat Claudiu Vasile, Alexandru Banzea şi Dragos Turcuman, trei talentaţi juniori bucureţteni, cei 12 participanţi jucând fiecare cu fiecare pe parcursul a 11 runde.

Deşi nu a fost în cea mai bună formă, alternând partide foarte bune cu câteva partide mai puţin reuţite, elevul Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a reuşit să se claseze pe podium în această veritabilă gală a laureaţilor campionatelor naţionale de juniori.

În cele 11 runde Mihnea a acumulat 8 puncte, câştigând 6 partide, remizând 4 şi pierzând o singură partidă, el fiind devansat de Ştefan Tomici (CS Studenţesc Medicina Timişoara) cu 9 puncte şi Bogdan Deac (Şah Club Râmnicu Vâlcea) cu 8,5 puncte.

Mihnea a câştigat partida directă cu învingătorul turneului şi a remizat cu al doilea clasat, însă a pierdut oarecum surprinzător cu juniorul clasat pe locul 5, Alexandru David (ACS Şah Apa Nova Bucureşti).

Rezultatul obţinut în compania celor mai titraţi juniori din ţară, confirmă încă o dată că Mihnea Costachi, care săptămâna viitoare va împlini 15 ani, este deja unul dintre cei mai buni juniori români sub 20 de ani şi nu doar la categoria sa de vârstă.

Pentru şahiştii albaiulieni urmează participarea la Memorialul “Mircea Rădulescu”, un concurs tradiţional ajuns la a 15-a ediţie, şi care se va desfăşura la Cluj-Napoca în perioada 20-22 martie. Acesta va fi ultimul turneu de pregătire înaintea Campionatelor Naţionale de juniori programate în perioada 30 martie – 9 aprilie la Căciulata.

 
 
 

Publicitate

Publicitate