În data de 18-20 octombrie a avut loc finala de pescuit staționar, organizată de Federația Română de Pescuit Sportiv. Printre concurenți au fost prezenți și cinci reprezentanți din județul Alba. Florin Așchioapei este câștigătorul finalei la categoria seniori.

Finala campionatului a avut loc la Târgu Jiu, fiind organizat pe două categorii: categoria de seniori și categoria de senioare. Competițiile oficiale organizate de Federația Română de Pescuit Sportiv au continuat cu finala națională de pescuit sportiv – proba pescuit sportiv staționar. Competiția s-a desfăşurat pe lacul de acumulare din Târgu Jiu. Cluburile sportive au putut înscrie sportivi la toate categoriile de vârstă, masculin și feminin. La final s-au înmânat titlurile de campioni naționali câștigătorilor, pe categorii de vârstă, atât la masculin cât și la feminin.

CS Cetatea Alba Iulia a reprezentat județul Alba la campionatul național de la Târgu Jiu cu cinci sportivi. La categoria seniori, titlul de campion național a fost înmânat concurentului din Alba, Florin Așchioapei. La categoria senioare, titlul de campioană națională a fost oferit concurentei din Arad (CSP Arad), Kiss Cătălina. Ana Cliuc de la CS Cetatea Alba Iulia a reușit să câștige titlul de vice-campioană națională. La finala campionatului, județul Alba a mai fost reprezentat cu mândrie de alți trei concurenți: Florin Brad a obținut locul 4, Ioan Brad locul 9, iar Vasile Berari locul 10.

În data de 17 octombrie, delegațiile sportive au sosit la Târgu Jiu, membrii delegați au fost cazați, pe urmă au vizitat pista de competiție. A doua zi, începând cu ora 10.00, a fost organizat un antrenament oficial pe pista de competiții. În perioada 19-20 octombrie au fost organizate manșele oficiale în vederea desemnării campionilor naționali. Festivitatea de premiere a avut loc în data de 20 octombrie, de la ora 15.00.

„Suntem mulțumiți că am reușit să organizăm prima competiție oficială a campionatului de pescuit sportiv-staționar. Suntem mulțumiți și de etapa ce a avut loc la Timișoara, concursul de pescuit – feeder, în urmă cu o lună. Cu această ocazie țin să mulțumesc domnului Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu, care ne-a sprijinit cu tot ce am avut nevoie”, a declarat Ștefan Popescu, președintele executiv al Federaţiei Romane de Pescuit Sportiv.

 
 
 

Publicitate

Publicitate