După prima zi a concursului Alba Motor Challenge, piloții au aflat cum vor fi aliniați la start în lupta pentru titlul de învingător. Concursul începe duminică, de la ora 11.30 și se termină în jurul orei 15.00, fiind desfășurat în două manșe.

La bordul bolizilor cu mulţi cai putere, piloții au avut, sâmbătă, ocazia să facă cunoștință cu pista pe care concurează duminică. Evenimentele din prima zi au început încă de dimineață, de la ora 9.00. Deși la începutul zilei se anunțau condiții meteo nefavorabile, până la urmă s-a dovedit a fi o vreme perfectă pentru desfășurarea curselor. Până la ora 12.30, concurenții au avut parte de trei manșe de recunoaștere a pistei, în care au încercat fiecare să se obișnuiască cu acest traseu, care pentru unii dintre ei este nou. După ce au evoluat bine pista, piloții ”au încins motoarele” pentru manșele care contează pentru mâine și anume cele trei ture de antrenament cronometrat. La finalul acestora, concurenții clasați cu cel mai bun timp sunt aliniați la start în ordine inversă: concurentul care a obținut cel mai bun timp, respectiv Lucian Răduţ, va pleca ultimul în cursă.

După cele trei manșe de antrenament cronometrat, rezultatele sunt următoarele: Lucian Răduț  (1:47:518), urmat de Lucian Hora (1:49:188) și de Ovidiu Zaberca ( 1:49:290). Singura prezență feminină din concurs, Silvia Monica Cojocaru va pleca de pe poziția 14 în concurs (2:15:020).

Un echipaj a avut nevoie de intervenția maşinii de tractare, după ce a suferit o mică accidentare. Concurentul nu a vrut să riște și a ales să își pregătească bolidul pentru ziua de mâine.

Duminică, începând cu aceeași oră 9.00, concurenții parcurg încă două ture de recunoaștere, până în jurul orei 11.15. Urmează prima manşă, în intervalul orar 11.30 – 13.00. Până la ora 13.30, piloții vor lua o pauză de 30 de minute, după care se vor înfrunta în ultima manșă a competiției, până la ora 15.00.  La final, vor pleca cu toții spre Piața Cetăţii din Alba Iulia (strada Nicolae Iorga) pentru festivitatea de premiere. Doritorii sunt invitați să participe de la ora 17.00 la înmânarea cupelor și a diplomelor pentru câștigătorii competiției.

 
 
 

Publicitate

Publicitate