Sâmbătă, 19 octombrie, a debutat campionatul european de arte marțiale IMAF-FKNB, organizat pentru prima oară la Alba Iulia și pentru a patra oară în România. Concursul se desfășoară în sala de sport a Universității ”1 Decembrie 1918”.

În acest weekend, toți iubitorii de arte marțiale pot savura luptele susţinute de cei peste 300 de concurenți care participă la Campionatul European de Arte Marțiale. Cu sprijinul IMAF-FKNB România și Gemina DBP Alba Iulia, antrenorii de karate Dumitru Danciu și Simion Băluţă au reușit să aducă la Alba Iulia pentru prima dată acest eveniment.

Sala de sport UAB s-a umplut în câteva minute, sâmbătă, de la ora 9.00, de concurenți de toate vârstele, veniți din toate colțurile Europei. Evenimentul a început cu prezentarea generală și premierea antrenorilor. Printre oficialitățile locale, a fost prezent și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

”Sunt foarte mulțumit că această competiție are loc la Alba Iulia și vă invit pe toți ca în timpul liber să vizitați Cetatea Alba Carolina”, a declarat Ion Dumitrel.

Ora 10.00 a dat startul la primele confruntări între participanți. Primele lupte au fost cele cu arme, la care concurenții au avut la dispoziție mai puțin de un minut să demonstreze ceea ce pot. Luptele sunt arbitrate de către patru arbitri oficiali, atât români, cât și străini.

Prima zi de competiţie se încheie la ora 15.00, iar duminică programul se reia la ora 9.00.

 
 
 

Publicitate

Publicitate