După cinci luni de „secetă” fotbalistică pe „Cetate”, iubitorii echipei Unirea Alba Iulia au parte de veşti bune. Conducerea formaţiei este la un pas de a ajunge la o înţelegere cu autorităţile locale şi judeţene pentru a sprijini înfiinţarea unei noi echipe, care să ducă tradiţia de 90 de ani a FC Unirea Alba Iulia mai departe.

Echipa care a strâns 25.000 de spectatori în 2003 la meciul cu Steaua Bucureşti şi culorile care au adus multe momente de bucurie în sufletul suporterilor este pe punctul de a fi resuscitată.

După modelul ASU Poli Timişoara, Unirea Alba Iulia va porni de la zero în fotbal, aşadar nu ar fi exclusă o participare în Liga a V-a sau Liga a IV-a. Consiliul Local şi Consiliul Judeţean ar putea sprijini noua echipă, astfel ca grupul de 180 de copii şi juniori să-şi continue activitatea la echipa care a format jucători ca Gicu Grozav, Nicuşor Stanciu, Alexandru Giurgiu sau Florin Ilie. Pentru ca puştii albaiulieni să poată promova la echipele de seniori, şefii clubului din Cetatea Marii Uniri au nevoie de  o echipă de seniori, grupare care va lua naştere în această lună.

Graţie noului proiect, Unirea Alba Iulia poate redeveni formaţia de odinioară, când scandările suporterilor albaiulieni conduceau formaţia spre victorii, iar mândria jucătorilor de a purta tricoul echipei „fanion” îi va ajuta să se dăruiască pe teren, mai ales că accentul va fi pus jucători localnici.

Săptămâna următoare lucrurile vor fi clarificate, astfel că în perioada următoare „alb-negrii” vor afla divizia în care vor evolua, dar şi lotul cu care vor aborda competiţia.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate