CS Universitatea Alba Iulia are şanse mari să cucerească o medalie în Cupa României. Şefii clubului au câştigat, marţi, licitaţia pentru organizarea Final Four-ului din Cupa României, eveniment ce va avea loc pe 1-2 aprilie, la Alba Iulia.

În semifinale, CS Universitatea va întâlni BC Sepsi Sfântu Gheorghe şi are prima şansă în jocul cu aceştia, mai ales că vor beneficia de suportul fanilor albaiulieni.

Daniel Breaz: „Avem şanse să câştigăm cupa”

Final Four-ul Cupei României este al doilea eveniment major organizat la Alba Iulia după All Star Game, de anul trecut. Rectorul Daniel Breaz este încrezător înaintea semifinalelor din Cupa României.

„În primul rând, este important să organizăm Final Four, este o competiţie frumoasă în baschetul feminin, este o încununare a activităţilor depuse aici. Sperăm că ne vom bucura de suportul fanilor la aceste meciuri, eu zic că avem şanse chiar să câştigăm cupa, dacă nu cel puţin să jucăm finala”, a declarat rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia,  Daniel Breaz.

Pentru a câştiga licitaţia, CS Universitatea a plătit 26.000 de lei, bani proveniţi de la RMGC, iar, ca „bonus”, pe 3 aprilie va avea loc All Star Game, tot la Alba Iulia, pentru al doilea an consecutiv.

Preşedintele Consiliului de Administraţie, Bogdan Duma: „Sperăm să avem două motive de bucurie în perioada 1-3 aprilie”

Preşedintele Consiliului de Administraţie al CSU Alba Iulia era în culmea fericirii la aflarea veştii că Final Four-ul Cupei României va avea loc la Alba Iulia. Acesta speră să poată câştiga competiţia şi să sărbătorească victoria la All Star Game.

„Este o premieră pentru oraşul nostru organizarea unei finale de competiţie şi pentru club, este cea mai mare realizare pe care CS Universitatea a reuşit-o. Având în vedere că avem un adversar accesibil, avem şanse mari să jucăm finala, vom avea şi suportul publicului. Sperăm să jucăm o finală, dacă nu chiar să câştigăm competiţia”, a declarat Bogdan Duma.

Mai mult, preşedintele albaiulienilor vede cele trei zile de baschet feminin ca pe o adevărată sărbătoare pentru iubitorii sportului din judeţul Alba.

„Sperăm să avem două motive de bucurie, unul că avem posibilitatea să câştigăm Cupa României şi să sărbătorim la All Star Game şi al doilea motiv este că Alba Iulia va vedea din nou cele mai bune sportive din campionatul românesc la Alba Iulia pentru al doilea an consecutiv”, a mai punctat Duma.

Petru Eleş: „Sunt extrem de fericit”

Aflat la a treia experienţă în Final Four, Petru Eleş speră să câştige competiţia după ce a obţinut două locuri II, cu CSM Satu Mare.

 „Sunt extrem de fericit că am reuşit să aducem o competiţie foarte importantă pentru municipiul Alba Iulia şi pentru judeţul Alba. Sunt convins că ne vom ridica la înălţimea evenimentului, atât organizatoric, cât şi sportiv. Pentru mine, personal, este al treilea Final Four din ultimii patru ani, va fi al doilea în care sunt în calitate de organizator şi, după două locuri II obţinute cu Satu Mare, îmi doresc din toată inima să fac un pas înainte”, a declarat Petru Eleş.

CS Universitatea nu ajuns niciodată în semifinalele Cupei României la baschet feminin, iar câştigarea acestui trofeu ar reprezenta cea mai importantă realizare din istoria clubului albaiulian.

 
 
 

Publicitate

Publicitate