La finele săptămânii trecute, în stațiunea Moneasa din județul Arad s-au desfășurat finalele Campionatelor Naționale de Orientare în probele de Noapte și pe Echipe, eveniment sportiv care a coincis cu aniversarea a 65 de ani de Orientare în România și cu finalul sezonului competițional oficial din 2012.

În finala Campionatului Național de Noapte, desfășurată în vineri seara, sportivii uniriști au reușit să cucerească câte o medalie din fiecare culoare. Astfel, Ștefan Copețchi a dominat cursa juniorilor mari și a devenit campion național la această probă, Tamas Bogya a terminat pe treapta a doua a podiumului în competiția seniorilor, iar Andreea Dănilă a intrat în posesia medaliei de bronz, în cursa senioarelor.

Finala Campionatului Național pe Echipe s-a desfășurat sâmbătă și duminică, clasamentul final întocmindu-se prin cumularea timpilor realizați de către fiecare din cei doi componenți ai echipei în etapele de Medie distanță și Lungă distanță.

Cele două echipe (seniori și juniori I) pe care CS Unirea Alba Iulia le-a înscris în competiție au reușit clasări excelente.

În cursele seniorilor, cei doi componenți ai echipei, Tamas Bogya și Radu Milea au avut evoluții constant bune, Tamas fiind câștigător al ambelor etape, ceea ce a făcut ca aceștia să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, devenind campioni ai României în 2012. Pe locurile următoare s-au clasat echipele CS Universitatea Craiova și CSM Miercurea Ciuc.

În competiția juniorilor mari, echipa CS Unirea Alba Iulia, formată din Ștefan Copețchi și Robert Muscaliuc a cucerit medaliile de bronz, fiind devansată de echipele CS Transilva Cluj și CS Universitatea Craiova.

 „Sunt foarte mulțumit de ceea ce au reușit acești minunați sportivi și de seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadă în pregătirea și competițiile din acest an, ceea ce reflectă dorința lor de a ajunge veritabili performeri. În opinia mea, titlul național cucerit de către echipa de seniori reprezintă probabil cea mai importantă performanță din 2012 a secției de Orientare, iar cei doi componenți merită toată aprecierea mea”,  a declarat Marius Anghel, antrenorul secției de Orientare  de la CS Unirea.

Pentru sportivi urmează o scurtă perioadă de  refacere, după care începe pregătirea pentru sezonul competițional viitor, iar pentru cei care se ocupă de destinele acestei secții urmează o analiză a rezultatelor din 2012 și stabilirea strategiei pentru 2013.

 
 
 

Publicitate

Publicitate