Sâmbătă, 18 mai, în satul Leorinț, din comuna Rădești, a avut loc un eveniment cum nu vedem zilnic în județul Alba. Sub sloganul „Pe cai toți suntem egali”, Asociația Hip-Tep din Aiud a organizat un concurs sportiv ecvestru la care au participat copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. 

Mai mulți participanți ai acestui eveniment ecvestru sunt copii cu diverse boli (sindromul Down, tetrapareză, hemipareză sau dificultăți de vorbire).  Asociația Hip-Tep, înființată în 2009, vine în sprijinul acestor copii prin hipoterapie.
La evenimentul de la Leorinț au participat cinci echipe:  Asociaţia Táltos Paripa din Covasna, Asociaţia Sportivă Zeki din Reghin, Şcoala Specială din Paşcani, elevi ai Școlii „Axente Sever” din Aiud şi membrii Asociaţiei Hip-Tep.
În concurs, copii au trebuit să pună câteva jucării într-un coş suspendat pe un băţ înfipt în pământ sau să arunce o minge într-un cerc. Pe tot parcursul traseului, copiii se aflau pe cai, însoţiţi de terapeuţi. La finalul traseului, se putea observa un zâmbet de satisfacţie pe faţa copiilor care au primit ropote de aplauze de la cei prezenţi.
Pentru mai multe detalii despre eveniment și o galerie foto, accesați http://eattila.blogspot.ro/
 
 
 

Publicitate

Publicitate