sahDuminică, 17 august, festivalul “Open Şah Alba” continuă la Alba Iulia, în Parcul Unirii. Sunt așteptați să participle atât jucători legitimați, cât și nelegitimați, iubitori ai “sportului minții” și care vor să se recreeze jucând o partidă de șah.

Festivalul este organizat de Consiliul Județean Alba și Asociația Județeană de Șah Alba și a debutat în luna iulie cu turnee desfășurate la Baia de Arieș, Câmpeni și Avram Iancu.

Turneul de duminică va avea loc începând cu ora 16.00 și sunt așteptați atât jucători legitimați. până la vârsta de 60 de ani, cât și nelegitimați.

Organizatorii doresc ca acest turneu să fie și un mijloc de promovare a șahului în rândul tinerilor care vor să își îmbunătățească cunoștințele sau să ia prima dată contact cu acest gen de sport.

Vor urma alte turnee de șah la Alba Iulia, în 18 august la Sala Unirii, ora 16.00, Cugir – Căminul Cultural, în 19 august, ora 16.00, Aiud – Pensiunea “Melinda”, 20 august, ora 16.00, Teiuș – Căminul Cultural, 21 august, ora 16.00, Blaj – 22 august și Sebeș – Primăria Sebeș, ora 16.00.

Turneul final urmează să aibă loc la Sala Unirii din Alba Iulia, duminică, 24 august începând cu ora 10.00.

Printre participanți se va afla și Mihnea Costachi, juniorul care s-a calificat la ,,Festivalul Șahului Arădean’’ și a obținut locul trei.

Irina OPINCARIU

 
 
 

Publicitate

Publicitate