Bogdan Duma Vești neplăcute pentru CSU Alba Iulia. Federația Română de Baschet a decis luni ca din sezonul 2014-2015 să se reintroducă regula prin care fiecare echipă din Liga Națională de Baschet Feminin să fie obligată să introducă pe toată durata meciului o jucătoare româncă pe teren. 

După ce oficialii albaiulieni au pierdut-o pe Anemarie Părău și au semnat doar cu Emilia Gherman, vara pare să se încingă pentru echipa de baschet, care va trebui să se miște rapid pe piața internă pentru a parafa noile contracte pentru sezonul viitor.

„O să fie un campionat mai interesant. O să fie mereu o jucătoare româncă pe teren și pentru asta trebuie să fim atenți la jucătoarele pe care le vom transfera din țara noastră. Antrenorii trebuie să găsească cele mai bune variante și pentru jucătoarele străine”, a declarat Bogdan Duma, președintele CSU Alba Iulia.

O altă noutate a FRB este dată de faptul că, din sezonul următor, fiecare echipă va avea dreptul doar la cinci straniere în lot, nu la șase cum a fost anul trecut.

În acest an campionatul va începe pe 30 august, iar prima etapă din Cupa României este programată pe 23 august.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate