Unirea Alba Iulia este deja cu un picior în prăpastie. Autoritățile locale și județene preferă să evite echipa de fotbal, în vreme ce oamenii potenți din punct de vedere financiar nu vor să se implice la Unirea Alba Iulia.

Chiar dacă au existat promisiuni că echipa va fi sprijinită și că se va căuta o cale de finanțare a Unirii, se pare că aleșii local care promiteau sprijin în campania electorală au dat uitării acest subiect, odată cu atingerea obiectivului propus înaintea campaniei electorale.

Returul Ligii a II-a începe pe 9 martie, iar Unirea Alba Iulia va juca primul meci în deplasare cu FC Maramureș Universitar Baia Mare (sau ce denumire va căpăta până la începutul returului). Președintele Mihai Dăscălescu a început pregătirile cu juniorii, dar și cu câțiva fotbaliști ce au jucat în tur pentru echipa mare, dar, chiar și așa, lipsa banilor e pe punctul să omoare o echipă cu o tradiție de 89 de ani în fotbalul românesc, un club care a lansat fotbaliști importanți în elita fotbalului românesc.

Contactat telefonic, administratorul judiciar al Unirii Alba Iulia a confirmat că echipa „fanion” a județului Alba are șanse minime să înceapă returul:

„Pot să vă spun că decizia va fi luată săptămâna viitoare, dar în principiu nu avem cum să începem, Nu avem resursele financiare necesare și atunci probabil că nu vom începe returul”, a declarat Florinel Oprinca, administrator judiciar FC Unirea Alba Iulia.

Florinel Oprinca: „Finanțările promise de autorități pot salva echipa”

Unirea Alba Iulia e din nou la mâna autorităților care au acordat recent 14 miliarde de lei vechi pentru handbal, baschet și volei, iar cel mai vechi club din județul nostru este lăsat să moară din cauza nepăsării.

”În momentul de față, doar niște finanțări, care se tot promit de o  bună perioadă de timp ar putea salva echipa, dar deocamdată noi nu avem nimic”, a mai spus Oprinca.

Săptămâna viitoare, responsabilii cu echipa de fotbal vor avea o decizie în care cel mai probabil va fi pus „lacătul pe club”.

 
 
 

Publicitate

Publicitate