Orașul Zlatna pare să nu rămână fără fotbal în 2012. Chiar dacă echipa locală CS Zlatna a fost exclusă din Liga a IV-a, iar FC Maramureș Universitar a renunțat la ideea de a se muta definitiv la Zlatna, locuitorii orașului nu vor rămâne fără „sportul rege” și asta deoarece Dan Hotico, patronul echipei FC Baia Mare, a solicitat primarului Silviu Ponoran să lase echipa să-și dispute jocurile „de acasă”, la Zlatna.

Contactat telefonic, primarul Silviu Ponoran a menționat că a acceptat varianta propusă de Dan Hotico și, cel mai probabil, echipa din Baia Mare va achita o chirie pentru a folosi Stadionul „Minaur”.

„Noi cu asta putem să-i sprijinim, acum ne tot uităm prin tot felul de regulamente și legi, i-am pus pe juriști să caute o soluție. Oricâtă bunăvoință am avea, nu putem face decât ceea ce e legal”, a declarat Silviu Ponoran, primarul orașului Zlatna.

În urmă cu o săptămână, echipa lui Hotico pleca de la Zlatna deoarece primarul Silviu Ponoran nu a găsit o soluție legală de a sprijini formaţia maramureșeană. Mai mult, președintele băimărenilor a mărturisit că ar fi fost dispus să schimbe numele echipei în FC Minaur Zlatna-Alba.

 „Domnul primar Silviu Ponoran nu a găsit cadrul legal pentru a ajuta echipa în acest moment și în acest context l-am rugat măcar să ne ajute să disputăm jocurile considerate <acasă>, la Zlatna. Deocamdată jucăm în deplasare și apoi să vedem dacă domnul Ponoran va accepta. Dacă domnul primar va accepta, vom juca la Zlatna, dacă nu, am discutat și cu cei de la Bistrița și sunt dispuși să ne primească acolo. Eu am fost dispus să schimbăm numele echipei, dar acest lucru nu se putea acum. Acești pași se pot face doar în perioada dintre campionate”, a declarat Dan Hotico, patronul grupării FC Baia Mare.

În acest moment, FC Maramureș Universitar Baia Mare îi are în lot și pe  jucătorii din județul Alba, Alin Câmpean, Ion Grozav și Andrei Gavrilă.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate