Șahiștii albaiulieni angrenați în diferite competiții au avut evoluții excelente. Radu Țâmpea (7 ani) a obținut un merituos loc 11 din 48 de concurenți la prima participare în competițiile șahiste internaționale. Alți doi albaiulieni, maestrul FIDE, Marius Ceteraș împreună cu Mihnea Costachi au obținut un loc cinci, respectiv doi la Sovata Chess Open. Competițiile pentru șahiștii albaiulieni nu se termină însă aici. În perioada 24-26 mai, va avea loc a cincea ediție a „Weekend-ului Șahist Albaiulian”, concurs ce este introdus și în programul „Zilelor Municipiului”.

Campionatul Mondial Şcolar

Radu Ţâmpea (7 ani) a debutat cu dreptul în competiţiile şahiste internaţionale, obţinând un merituos loc 11 din 48 de participanţi la categoria copii sub 7 ani a Campionatului Mondial Şcolar desfăşurat la Halkidiki (Grecia). Mezinul CSU Alba Iulia a început foarte bine turneul obţinând 5 victorii în primele 6 runde cu Omer Isik (Turcia), Philip Stefanov (Bulgaria), Bathyrkan Muratov (Kazahstan), Vasily Pushkin (Rusia) şi Jeff Tommy (Anglia), singura înfrângere fiind împotriva lui Quillas Diego Flores (Peru). Din păcate, în ultimele trei partide, Radu Ţâmpea nu a reuşit decât o remiză împotriva medaliatului cu bronz Umid Aslanov (Azerbaidjan), pierzând două partide cu campionul mondial şcolar Yesuntumur Tugstumur (Mongolia) şi Artur Solomko (Kirghizstan), ceea ce l-a privat de o clasare pe podiumul competiţiei. Chiar şi aşa, rezultatul este unul foarte încurajator, juniorul albaiulian dovedind că se poate lupta de la egal la egal cu oricare dintre tinerii şahisti din lume de vârsta sa.

Sovata Chess Open

Staţiunea mureşană Sovata a găzduit în weekend tradiţionalul open şahist internaţional organizat anual de Clubul Sportiv Lacul Ursu Sovata. Printre cei 65 de participanţi care au luat startul în competiţie s-au aflat şi doi jucători ai CSU Alba Iulia, Mihnea Costachi (13 ani) alături de antrenorul său maestrul FIDE Marius Ceteraş. Cu patru victorii şi trei remize din cele şapte partide, Marius Ceteraş s-a clasat pe locul doi, fiind devansat cu o jumătate de punct de maestrul internaţional Dan Văsieşiu (ACS 2004 Târgu Mureş), podiumul fiind completat de maestrul internaţional Daniel Baratoşi (CSU Ploieşti). Excelentă evoluţia lui Mihnea Costachi, care de asemenea a terminat neînvins turneul, cele 3 victorii şi 4 remize obţinute asigurându-i clasarea pe locul 5 în clasamentul general. Juniorul albaiulian, un fan înfocat al echipei Steaua Bucureşti, a celebrat al 24-lea titlu obţinut de echipa sa favorită câştigând fix 24 de puncte ELO la turneul desfăşurat la Sovata.

Weekend şahist albaiulian

În perioada 24-26 mai, Clubul Muncipal de Şah din Alba Iulia va găzdui ediţia a 5-a a openului “Weekend Şahist Albaiulian”, turneu de seniori cu omologare naţională şi internaţională care se va desfăşura pe parcursul a şase runde în sistem elveţian. Competiţia este organizată cu sprijinul Primăriei Alba Iulia, turneul fiind inclus în programul festivalului “Zilele Municipiului Alba Iulia”. Şedinţa tehnică a turneului este programată vineri, la ora 14.00, imediat după aceasta urmând a se desfăşura prima rundă.

 
 
 

Publicitate

Publicitate