Campioana județului Alba, Europa Alba Iulia este, după un sezon de muncă, la un meci de accedere în Liga a III-a. Chiar dacă adversarul nu pare a fi unul cu nume sonore, șefii albaiulienilor respectă gruparea din Cluj. Jocul de la Oradea ar putea aduce cea mai mare performanță din istoria echipei Europa Alba Iulia.

Trupa pregătită de Alin Hăncaș va pleca marți spre Oradea, iar după-masă are programată o ședință de pregătire pe terenul pe care va găzdui meciul sezonului pentru albaiulieni.

”Eu cred că e cel mai important meci, după toată munca depusă și după tot travaliul depus. Am aflat că adversarii au sărbătorit, au făcut banchetul, că vin să ne bată, e treaba lor.  Nu ne-ar pica bine dacă echipa n-ar promova, în fotbal orice e posibil. Suntem pregătiți pentru orice: căldură, prelungiri, penalty-uri”, a declarat Liviu Coacăză, vicepreședinte Europa Alba Iulia.

Antrenorul albaiulienilor pare precaut înaintea ”finalei” de miercuri, ce va începe la ora 17.30. Acesta are tot lotul valid, mai puțin Alin Gherman, fotbalist care a plecat la muncă, în Germania.

”Suntem pregătiți de joc, am luat informații cât mai multe despre adversari și încercăm să contracarăm punctele lor forte și să ne impunem jocul. Dacă vom fi determinați, ne vom impune. Șansele sunt 50-50 și va conta determinarea. Fiind un singur joc, trebuie să fim pregătiți pentru orice situație, 90 de minute, 120 de minute”, a declarat Alin Hăncaș, antrenor Europa Alba Iulia.

Prima pe care campionii județului Alba vor evolua este cifrată la 20.000 de lei. În ziua meciului, două autocare cu susținători ai echipei din Alba Iulia vor pleca spre Oradea, la ora 10.00.

Observatorul partidei va fi Gheorghe Bologan din Oradea, iar disputa va avea loc pe Stadionul ”Iuliu Bodola”, cu începere de la ora 17.30.

Echipa probabilă: Rotaru – Haiduc, Andrea, Oară, Circov –  Apetri, Bratima, B.Cristea, Andone -M.Cristea, Bălaș.

Europa Alba Iulia, avantajată în cazul loviturilor de departajare

Pe lângă valoarea lotului de jucători, Europa Alba Iulia se poate mândri și cu faptul că între buturi îl au pe unul dintre cei mai experimentați portari din România – Gabriel Rotaru -, goalkeeper ce ar putea înclina decisiv balanța în meciul de baraj de miercuri. În cazul în care cele două formații vor ajunge la loviturile de departajare, experiența lui Rotaru ar putea fi decisivă.

”Rotaru este un portar cu experiență, normal că este unul din punctele noastre importante. Are foarte multe meciuri în Liga I,  dar cel mai important e forța grupului”, a mai spus Hăncaș.

Din echipa Europei, mai bine de jumătate au jucat mai sus de Liga a IV-a. Este vorba de Rotaru, Haiduc, Oară, Andrea, Andone, Bălaș și Bratima, care au evoluat în eșaloane superioare, cum ar fi Liga a III-a, Liga  a II-a, chiar și Liga I (Rotaru și R. Andone).

Vasile Cioban, președinte Vulturii Vultureni: ”Dacă eram echipe de valoare, evoluam mai sus”

Președintele formației din Cluj, Vasile Cioban nu s-a documentat foarte mult cu privire la formația pe care o va întâlni miercuri pe Stadionul ”Iuliu Bodola” din Oradea. ”Cred că sunt echipe egale, ce informații să iau? E un meci ca oricare altul, mergem să câștigăm, dar la fel de bine putem și pierde, va fi un meci de care pe care, fiecare factor va avea un rol decisiv și aici mă refer la noroc, vremea de afară, arbitraj”, a declarat președintele echipei Vulturii Vultureni, Vasile Cioban.

 

Comentarii

  1. SERGIU spune:

    Si ponoran si costan care nu a fost luat in lot au jucat in c documentati-va m-ai bine!

 
 

Publicitate

Publicitate