Europa Alba Iulia își încheie aventura în Liga a III-a, după doar un tur petrecut în eșalonul terț. Deși au investit peste un miliard de lei vechi pentru a promova în eșalonul terț, gruparea din Alba Iulia s-a putea muta la Chișineu Criș, în județul Arad.

După ce a apelat la „mila” autorităților locale, dar și la cea a primarului din Zlatna, Europa Alba Iulia va fi cedată la Chișineu Criș, unde va juca tot sub numele de Europa Alba Iulia, până în vară.

„Este adevărat că echipa s-ar putea muta la Chișineu Criș. Sunt șanse foarte mari să ne mutăm acolo. Criza financiară ne determină și pe noi, dar și pe alte echipe să abandonăm lupta. Vor merge și câțiva jucători care mai sunt sub contract cu noi”, a punctat Liviu Coacăză, președinte Europa Alba Iulia.

Dacă tranzacția va fi făcută, nu ar fi exclus ca Răducanu, Andrea, Circov, Hârciagă, Apetri,  Haiduc sau Al. Popa să fie transferați la Chișineu Criș, în vreme ce Burdun este aproape de a ajunge la o înțelegere cu Corona Brașov, Isa se pregătește alături de FC Zagon,  Felindean e la  Olimpia Aiud,  iar Samoilă se află în tratative cu Viitorul Sântimbru. Iar Arsene, Cotoară, P.Muntea, M.Cristea, Bratima, Loga, Sg. Oară, Ov. Moldovan, Oniche și-au găsit alte echipe.

În această iarnă, șefii „europenilor” au creat deziluzie în rândul mass-mediei locale, aceștia anunțau reveniri spectaculoase ale antrenorului Mănăilă, iar apogeul a fost atins în momentul în care era anunțată venirea lui Călin Moldovan ca principal la Europa. Și reluarea pregătirilor a fost fixată în câteva rânduri, dar nici aceasta nu a mai avut loc.

Cazul ”Europa Alba Iulia” arată încă un exemplu de hazardare a conducătorilor, dar și a unei lipse de strategie. Indiferent dacă vor ceda sau nu echipa, Europa Alba Iulia nu-și va mai începe activitatea la Drâmbar. Cert este că Europa nu a cheltuit bani în Liga a III-a, cât au investit în Liga a IV-a, iar întrebarea care macină iubitorii fotbalului este:  „Nu era mai bine dacă promova CSO?”

 
 
 

Publicitate

Publicitate