La ședința din 15 aprilie a Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, consilierii locali au stabilit de comun acord că e mult mai bine ca juniorii formației Unirea Alba Iulia să-și dispute partidele considerate „acasă” pe Stadionul „Cetate”, cel puțin până la finalizarea actualului contract.

În urmă cu 10 zile, Unirea Alba Iulia a primit o lovitură care a pus pe gânduri tot staff-ul tehnic al echipei și albaiulienii care iubesc „sportul rege”. O hotărâre a Consiliului Local din 4 aprilie prevedea faptul că Unirea Alba Iulia va fi dată afară de pe Stadionul „Cetate”, deoarece contractul de comodat încheiat între clubul sportiv şi municipalitate a fost reziliat. Această veste a generat multe întrebări în rândul celor implicați în acest proiect. La acea dată, președintele Unirii Alba Iulia, Mihai Dăscălescu declara faptul că este 100% sigur că va exista continuitate în rândul juniorilor și că Unirea Alba Iulia nu va disputa nicio partidă considerată „acasă”, decât pe Stadionul „Cetate”.

Norocul uniriştilor a fost că, spre uimirea tuturor, în respectiva hotărâre din 4 aprilie, denumirea clubului a fost menţionată greșit. Numele cu care a fost încheiat contractul de comodat este de fapt  „Asociaţia Fotbal Club Unirea 1924”, iar acesta a fost încurcat cu „SC FC Unirea 2006 SA”, fiind reziliat astfel un contract care nu a existat vreodată.

Astfel, în şedinţa de Consiliu Local din 15 aprilie, când pe ordinea de zi se afla rectificarea erorii materiale şi consemnarea numelui corect al clubului, consilierii s-au arătat mai „sufletiști” cu echipa-fanion a județului. La propunerea consilierului PDL Raul Tudorașcu, consilierii au hotărât faptul că este mult mai bine să revoce acea hotărâre din 4 aprilie și  să mențină actualul contract cel puțin până la finalizarea lui. Acesta ar urma să ajungă la termen în vară.

„Deocamdată nu vreau să comentez nimic legat de acest lucru, dar mă bucură faptul că ne lasă să terminăm campionatul liniștiți și după expirarea respectivului contract va trebui să ne reorganizăm ca structură sportivă și ca tot ceea ce înseamnă Unirea Alba Iulia”, a declarat Mihai Dăscălescu, președinte Unirea Alba Iulia.

În concluzie, Unirea Alba Iulia va evolua liniștită în partidele de „acasă” pe Stadionul „Cetate” din Alba Iulia, cel puțin până la încheierea actualului campionat, în care sunt angrenați juniorii.

 
 
 

Publicitate

Publicitate