Afis OIR 2016La Alba Iulia va avea loc duminică, 6 martie, Openul Județului Alba la șah rapid, turneu organizat de Federația Română de Șah și CSU Alba Iulia. Evenimentul precede Openul Internațional al României, care se va desfășura tot la Alba Iulia, în perioada 16 – 23 martie.

Ritmul de joc este 15 minute de jucător pentru toată partida, urmând a se juca 7 runde în sistem elvețian. Validarea înscrierilor se face în intervalul orar 14.00 – 14.30, iar prima rundă va începe la ora 15.00. Arbitrii turneului sunt Marius Ceteraș (Alba Iulia) și Alin Toma (Cluj-Napoca).

La turneul de duminică, desfășurat la Hotelul Transilvania din Alba Iulia, pot participa atât jucători legitimați cu rating FIDE sub 2300, cât și jucători nelegitimați, indiferent de vârstă. Miza principală a turneului este calificarea în Openul Internațional al României, primii trei clasați urmând a se alătura marilor maeștri și maeștrilor internaționali în turneul vedetă al festivalului șahist organizat în luna martie la Alba Iulia. Tocmai de aceea prezența jucătorilor cu rating FIDE peste 2300, care au drept de joc în Openul Internațional al României, nu este permisă în Openul Județului Alba la șah rapid, pentru a nu influența lupta pentru calificare.

Până vineri dimineața își anunțaseră participarea 52 de șahiști din județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Sibiu și Timiș, dar organizatorii se asteaptă ca numărul participanților să crească în zilele următoare. Taxa de participare este 50 lei pentru seniori, 40 lei pentru pensionari și 30 lei pentru juniori, iar jucătorii care se înscriu până în data de 5 martie beneficiază de o reducere de 10 lei la taxa de participare.

Fondul de premiere este de 2.300 lei, din care primii 5 clasați din clasamentul general vor primi 500 lei, 400 lei, 300 lei, 200 lei, respectiv 100 lei, urmând a se acorda și 8 premii speciale în valoare de 100 lei pentru cei mai bine clasați jucători la următoarele categorii: veterani peste 65 ani, veterani peste 50 ani, feminin, juniori sub 20 ani, copii sub 12 ani, copii sub 10 ani, copii sub 8 ani și copii sub 6 ani.

 
 
 

Publicitate

Publicitate