bm01Șahiștii albaiulieni au dat lovitura la naționalele de șah rapid pentru seniori de la Baia Mare. Neînvinși pe parcursul celor 9 runde desfășurate în sistem elvețian, Marius Ceteraș și elevul său de 14 ani Mihnea Costachi, medaliat cu bronz în acest an la mondialele de juniori, s-au clasat pe primele două locuri obtinând medaliile de aur și argint.

Marius Ceteraș a obținut 6 victorii și 3 remize, în timp ce Mihnea Costachi a câștigat 5 partide și a remizat în alte 4. Pe locurile următoare s-au clasat maestrul Andrei Bonte (Sah Club Galați), marele maestru internațional Costica-Ciprian Nanu (Politehnica Iași) cu 6,5 puncte, mastrul internațional Lucian Costin Miron (Apa Nova București), maestrul FIDE Paul Rusan (ACS Bistrița) și maestrul internațional Vladimir Doncea (Apa Nova București).

De remarcat și evoluția foarte bună a mezinului turneului Radu Tâmpea (CSU Alba Iulia), campionul național en titre la șah rapid la categoria copii sub 8 ani, care a acumulat 3,5 puncte în cele 9 partide jucate împotriva unor adversari mult mai experimentați.

Duminică, 30 decembrie, se desfășoară proba de blitz în care șahiștii albaiulieni vor încerca să repete evoluția excelentă din proba de șah rapid.

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate