FotoFlexer_PhotoAflată în pragul falimentului, Unirea Alba Iulia ar putea începe să scrie o nouă filă de istorie în fotbalul românesc în această vară. Reporterii Alba24.ro vă prezintă cum ar putea arăta Unirea Alba Iulia în cazul fericit în care toți fotbaliști crescuți de clubul din Cetatea Marii Uniri sau jucătorii din județ care au evoluat cândva pe „Cetate” s-ar întoarce la Alba Iulia să pună umărul la constituirea nou episod din fotbalul românesc al echipei albaiuliene. 

Provocarea oferită suporterilor echipei Unirea Alba Iulia este următoarea: să vină cu propuneri noi de fotbaliști, dar și să-și spună părerea referitor la liga în care ar putea evolua Unirea Alba Iulia cu lotul pus la dispoziție de reporterii Alba24.ro.

Lotul „alb-negrilor” ar avea 20 jucători și ar valora, conform site-ului transfermarkt.de, 7,5 milioane de euro. Iată cum ar arăta o echipă de vis formată doar din jucători din Alba Iulia și din județul Alba.

Portari:  Mihai Mincă ( cota de piață 100.000 euro, echipa la care evoluează CFR Cluj), Dinu Moldovan (200.000 euro, Ponferradina – Spania), Vlad Ignat (Dinamo II București).

Jucători de câmp:  Florin Ilie  (200.000 euro, Gaz Metan Mediaș), Eduard Schuller (100.000 euro, liber de contract, după ce și-a reziliat acordul cu Dinamo II), Ionuț Stan ( Dinamo II), Adrian Potopea (175.000 euro, Metalurgistul Cugir),  Alexandru Giurgiu (150.000 euro, liber de contract), Călin Cristea (450.000 euro, Pandurii Târgu Jiu), Nicușor Stanciu (2.000.000 euro, Steaua București), Ciprian Selagea (275.000 euro, Rapid București), Daniel Tătar (250.000 euro, liber de contract în tratative cu FC Clinceni) Gicu Grozav  (2.100.000 euro, Terek Groznii), Andrei Ianc (Metalurgistul Cugir), Filip Morar ( Honved Budapesta),  Claudiu Oara (150.000 euro, liber de contract),  Silviu Mureșan –  (200.000 euro, Metalul Reșița), Szabolcs Szekely (900.000 euro, ACS Poli Timișoara), Andrei Zăgrean (250.000 euro, nu poate evolua din cauza procesului cu Marian Iancu), Fabian Himcinschi (50.000 euro,  Poli Timișoara),

Conform aceluiași site de specialitate, valoarea lotului albaiulian ar depăși patru formații care acum evoluează în prima ligă. Este vorba de Corona Brașov, Universitatea Cluj, Ceahlăul Piatra Neamț și Săgeata Năvodari.

În acest moment, Unirea Alba Iulia se zbate între viață și moarte, iar la vară cel mai probabil clubul va intra în faliment, iar viitorul Unirii și a juniorilor este incert.

Fotbalul din județ versus nepăsarea și dezinteresul autorităților locale și a oamenilor de afaceri

Din păcate, echipa arătată mai sus nu are șanse de a se realiza vreodată mai ales că în orașul nostru interesul pentru sportul rege ajunge maxim la genunchiul broaștei. Acest „uriaș” interes vine și din partea autorităților locale și județene care s-au lepădat de echipa care le-a adus cu siguranță ceva voturi în campania electorală. De partea cealaltă, oamenii de afaceri din Alba Iulia, care deși câștigă sume importante cu afacerile lor în orașul nostru, par să nu se fi atașat de nimic din ceea ce înseamnă trecutul acestui oraș, gloria adusă cândva de fotbal orașului Alba Iulia.

Reamintim, pentru cei care refuză să accepte ca la Unirea Alba Iulia, poate s-au comis greșeli, poate „unii au băgat mâna în bani”, dar cel mai important este că această echipă care urmează să aniverseze 90 de ani a dat în ultimii 10 ani fotbaliști care astăzi valorează pe piață peste 7 milioane de euro, iar cazuri ca Gicu Grozav, Ciprian Selagea, Nicușor Stanciu, Alexandru Giurgiu, Florin Ilie, Vlad Ignat, Dinu Moldovan sunt spețe clare în care conducătorii clubului nu au investit aproape de loc pe vremea când evoluau la grupele de copii și juniori, iar acum aceștia fac cinste la echipe precum Steauau București, Terek Groznii, Dinamo București și alte formaţii importante din țară.

Meritele pentru jucătorii enumerați în lotul de mai sus îi au antrenori precum Neluțu Popa, Alexandru Kalanyos, Vaile Ursu, Cornel Simtion și Iosif Luca.

 
 
 

Publicitate

Publicitate