Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, Tamaș Bogya s-a întors cu două medalii de aur și una de argint de la Finalele Campionatelor Naționale de Orientare pe Mountain Bike, în probele de Sprint, Lungă distanță și Medie distanță. Competiția s-a desfășurat în perioada  2-4 august la Baia Mare.

CS Unirea Alba Iulia l-a avut la start pe Tamas Bogya în fapt principalul favorit al categoriei de seniori la această disciplină sportivă.

Sportivul unirist a avut comportări pe măsura așteptărilor reușind un parcurs aproape perfect în fiecare finală desfășurată. Dacă în primele două finale s-a impus și a cucerit două medalii de aur la Sprint și Lungă distanță, în ultima finală a competiției, cea de Medie distanță, acesta a fost învins de către Zoltan Toth din Baia Mare, fiind nevoit să se mulțumească cu medalia de argint a acestei probe.

Prin rezultatele sale, Tamas a confirmat o dată în plus că este sportivul numărul unu al României în această disciplină sportivă.

Un alt sportiv unirist, Radu Milea, a participat sâmbătă, 3 august, la o competiție de maraton montan desfășurată în munții Cindrelului, aflată la cea de-a doua ediție. Sportivul a reușit o cursă bună şi a parcurs cei 40,58 km în timpul de 3 ore, 44 minute și 45 secunde, clasându-se pe treapta a treia a podiumului de premiere. De menționat și faptul că Radu a reușit o îmbunătățire a performanței realizate anul trecut cu peste 10 minute.

Următoarea competiție de obiectiv a sportivilor secției de orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia va coincide cu SEEOC (South East European Orienteering Championships) când vor avea loc și Finalele Campionatelor Naționale în probele de Sprint, Medie și Lungă Distanță, în perioada 3-8 septembrie.

 

 

 
 
 

Publicitate

Publicitate