tir arc inczeDoi albaiulieni, tată şi fiu, au câştigat locurile I si II la tir cu arcul, în etapa a VII-a a campionatului Ligii de Vest, desfăşurat la Hunedoara.

Incze Robert a obţinut locul I la categoria junior 2 (14-18 ani) arc compound, iar tatăl său, Incze Arpad, locul II la categoria adult, arc compound.

Etapa campionatului s-a desfăşurat în sala de sport a Colegiului Naţional “Iancu de Hunedoara” şi a constat în 2 runde a câte 10 ţinte de animale aflate la distanţe cuprinse între 5 m şi 25 m, transmite Incze Arpad.

Cea mai dificilă ţintă avea centrul cât o fişă de 50 de bani.

15311548_1168702756559580_1075105613_oCampionatul Ligii de Vest este un concurs pe mai multe etape organizate pe perioada unui an de mai multe cluburi de tir cu arcul din zona de vest a ţării. Concursurile se desfăşoară în localităţi ca Deva, Hunedoara, Timişoara, Arad, Lugoj. Sunt probe atât de sală, cât şi de exterior. Comparativ cu proba olimpica de tir cu arcul, unde este o singură distanţă, fixă, la aceste concursuri ţintele sunt aşezate la distanţe aleatorii, respectiv acolo unde terenul permite şi la diferite înclinaţii.

Rezultatele arcaşilor albaiulieni sunt remarcabile şi având în vedere că, de la începutul acestui an, poligonul de tir cu arcul nu mai este accesibil.

 
 
 

Publicitate

Publicitate