După nouă victorii consecutive, baschetbalistele de la CS Universitatea Alba Iulia vor susţine un „test” dificil, sâmbătă, de la ora 17.00, în sala de sport a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În orașul Unirii ajunge ICIM Arad, deținătoarea titlului de campioană a României la baschet feminin.

Gruparea din Arad are două meciuri mai puțin disputate, iar în acest sezon a acumulat 19 victorii și trei înfrângeri. De cealaltă parte, CSU Alba Iulia este liderul Diviziei A la baschet feminin, cu 21 de victorii și trei înfrângeri, dar și cu două jocuri în plus față de principala favorită la primul loc, CSM Târgoviște.

”Nu este un meci ca oricare altul, este unul din meciurile decisive din sezonul regulat. În orice condiții, ICIM-ul este o <nucă tare>, să nu uităm că este singura formație care a învins CSM Târgoviște, ba chiar în Dâmbovița. La Arad joacă cea mai bună jucătoare română din toate timpurile, Monica Brosovsky-Boriga. Tot la Arad antrenează și cel mai experimentat tehnician din Divizia A, Dan Moraru. Vrem să fie un spectacol de calitate, cu siguranță va fi oferit atât pe teren, cât și în tribune și sper ca după meci fanii noștri să fie cei care să zâmbească”, a declarat Petru Eleș, director sportiv CS Universitatea Alba Iulia.

Nici antrenorul Tomas Bilek nu vede partida de sâmbătă de la Alba Iulia  ca fiind una ușoară, mai ales că antrenorul ceh are și experiența meciului tur, când CSU s-a impus la limită în partida cu ICIM Arad.

”Va fi un meci greu, au o echipă puternică și pentru ei e un examen tactic. Nu avem accidentări, fetele sunt concentrate, s-au pregătit bine toată săptămâna.  Sincer să fiu, nu aș vrea să se repete istoria de la Arad, când am câștigat în ultima secundă”, a declarat Tomas Bilek, antrenor principal CS Universitatea Alba Iulia.

Trecute prin emoții mari în turul campionatului, sportivele de la CSU nu doresc să repete istoria. Chiar dacă nu a fost prezentă la partida precedentă, Ancuța Stoenescu consideră că echipa și jocul colectiv al Universității este principalul atu în partida cu ICIM Arad.

”Noi ne pregătim să câștigăm și asta eu cred că e important. Trebuie să jucăm ca o echipă și să muncim în echipă, acesta poate fi atuul nostru, avem jucătoare care pot face diferența, avem sportive bune, care și-au demonstrat valoarea. Nu mai dorim să lăsăm spectatorii cu sufletul la gură, sperăm să fie un meci strâns, dar un meci pe care să-l câștigăm noi”, a declarat Ancuța Stoenescu, baschetbalistă CS Universitatea Alba Iulia.

Derby-ul de sâmbătă va avea loc la Alba Iulia, în sala de sport a Universității ”1 Decembrie 1918”, de la ora 17.00, iar intrarea va fi liberă.

 
 
 

Publicitate

Publicitate