DSC_0791Echipa universitară de baschet din Alba Iulia întâlnește sâmbătă, 20 septembrie, Nova Vita Tg. Mureș. Meciul începe de la ora 18.00 şi se dispută pe teren propriu. Face parte din primul tur al Cupei României la baschet feminin.

Trupa din Alba Iulia pornește drept favorită în confruntarea cu formaţia din județul Mureș. Asta datorită faptului că în ultimele sezoane CSU a făcut parte din elita baschetbalistică românească, dar și având avantajul propriului teren. În șase partide anterioare cu mureșencele, s-au impus de fiecare dată.

Totuși, sportivele din Cetatea Marii Uniri trebuie să joace cel mai bun baschet posibil, să facă o impresie bună la primul meci oficial în fața propriilor suporteri și să evite orice surpriză. Asta în condițiile în care, deși este o formație care s-a chinuit sezonul precedent la subsolul clasamentului, Nova Vita a reușit o campanie de achiziții bună, care include cinci sportive din Statele Unite ale Americii.

În privința întâlnirilor directe dintre CSU Alba Iulia și Nova Vita Tg. Mureș, scorul este net favorabil universitarelor (6-0), oaspetele nereușind până acum să pună reale probleme medaliatei cu bronz din Liga Națională de anul precedent. În ultima dintre confruntările față în față, CSU a reușit să câștige fără drept de apel, pe propriul teren, disputa cu mureșencele, în campionat, la o diferență de 63 de puncte pe tabelă, scor 98-35.

Formația care va reuși să se califice în turul următor al competiției, în urma acestei duble manșe, va întâlni în sferturile de finală ale Cupei României câștigătoarea disputei dintre Rapid București și CSM Satu Mare.

 
 
 

Publicitate

Publicitate