csuVictorie fără probleme la debut de sezon pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins categoric, vineri seară, în manșa tur a optimilor de finală ale Cupei României la baschet feminin, pe CSBT Alexandria, cu scorul de 85-47 (19-11, 26-13, 17-6, 23-17) și are șanse mari de calificare mai departe în competiție.

Sportivele antrenate de Miroslav Popov au controlat partida în întregime, câștigând clar toate cele patru sferturi. În plus, dată fiind diferența mare de pe tabelă încă după primele două sferturi, tehnicianul sârb a decis să ruleze aproape tot lotul, de la CSU lipsind doar Elena Dincă, neintrodusă niciun minut, respectiv Alexandra Uiuiu și Mihaela Gherman, accidentate.

Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost Vanessa Abel, de la CSU Alba Iulia, care a reușit 10 puncte, 10 pase decisive și 5 recuperări, pentru un coeficient de eficiență de 22 de unități. De remarcat însă că toate sportivele introduse în teren au contribuit la victorie cu puncte marcate, pase sau recuperări reușite.

CSU Alba Iulia: Adrienne Webb – 20 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, Mariah King – 17 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, Sonia Ursu – 10 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive, Vanessa Abel – 10 puncte, 5 recuperări și 10 pase decisive, Asia Logan – 10 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, Marta Fodor – 9 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Stefka Miteva – 6 puncte, 11 recuperări și 6 pase decisive, Jelena Antic – 3 puncte, o recuperare și 2 pase decisive și Andreea Beldian – o pasă decisivă.

“În final rezultatul este unul foarte bun, însă au fost unele faze care m-au nemulțumit de felul în care le-am tratat, cred că trebuie să jucăm în unele momente mai calm, relaxat. Știu că este primul joc oficial și fiecare jucătoare vrea să își demonstreze abilitățile, dar baschetul este un sport de echipă, trebuie să punem exact în practică cele exersate la antrenament, cu pase mai multe, joc colectiv, dar sunt conștient că mai este nevoie de timp pentru asta. Am avut însă momente foarte bune, ne mișcăm rapid în teren, avem viteză și sper ca pe parcurs să corectăm și greșelile și să fim într-o formă tot mai bună”, a declarat Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia.

În urma acestei victorii, CSU Alba Iulia este cu un pas în sferturile de finală a Cupei României, având această diferență de 38 de puncte, greu de surmontat de adversare. În plus CSBT nu va beneficia în retur nici de avantajul propriului teren, având în vedere că joacă partidele de acasă în afara Alexandriei, sala proprie aflându-se în renovări capitale. Astfel, partida retur va avea loc miercuri, 30 septembrie, la Craiova.

Dacă va reuși să se califice în turul următor al competiției, echipa universitară va trebui să aștepte pentru a-și cunoaște adversarul din sferturi, în acest sezon Federația Română de Baschet decizând să efectueze o nouă tragere la sorți pentru următoarea fază a competiției.

foto: arhivă

 
 
 

Publicitate

Publicitate