DSC_0795Debut incomod de campionat pentru CSU Alba Iulia. Echipa antrenată de Miroslav Popov întâlnește sâmbătă, 27 septembrie 2014, cu începere de la ora 18:00, pe propriul teren, pe Phoenix Galați, într-o partidă care contează pentru prima etapă din Liga Națională de baschet feminin.

Meciul de anunță unul incomod pentru universitare, având în vedere că întâlnesc un adversar care a produs câteva surprize sezonul precedent, ca nou-promovată, și care s-a întărit considerabil în această vară, atât cu sportive străine, cât și cu românce de valoare. Cu toate acestea, CSU pornește ca favorită în meci, având în vedere că joacă în fața propriilor suporteri, pentru că are o mai mare experiență în Liga Națională, dar și avantaj în meciurile directe, în care s-a impus de fiecare dată.

Așadar, în întâlnirile directe, avantajul este clar de partea trupei universitare, care conduce cu scorul de 4-0, toate disputele având loc în sezonul precedent, două în primul tur al Cupei României, respctiv celelalte două în manșele tur-retur din campionat.

În ceea ce privește debutul de sezon, parcursul celor două formații a fost puțin diferit, dar a culminat pentru ambele cu o calificare în sferturile de finală ale Cupei României. Astfel, CSU a trecut de primul tur al competiției, fără niciun fel de probleme, după confruntările cu Nova Vita Tg. Mureș, pe care le-au câștigat clar, cu scorul general de 201-100 și urmează să întâlnească în sferturi pe CSM Satu Mare. De cealaltă parte, lucrurile au fost mai complicate pentru gălățence, care au pierdut calificarea în meciurile directe cu BCM Timișoara, însă au acces mai departe în Cupă din postura de ”cel mai bun pierzător”. Problemele au pornit pentru Phoenix în partida tur, când antrenorul grec al moldovencelor nu a putut utiliza trei dintre titulare, sportive din Statele Unite ale Americii, cărora nu le-a sosit la timp ”cartea verde”. Din această cauză, echipa gălățeană a pierdut prima manșă de pe propriul teren 55-67 și avea o misiune extrem de grea în partida retur, când trebuia să întoarcă soarta calificării. Ei bine, trupa din Galați, cu lotul întregit, a reușit victoria în Banat, dar doar la o diferență de 8 puncte, 66-58, iar timișorencele au trecut mai departe. Din fericire pentru Phoenix, echipa trece în sferturi, de pe ultima poziție calificantă, profitând de locul destinat formației pierzătoare la cea mai mică diferență la scorul general. În sferturi, gălățencele o vor înfrunta pe ICIM Arad.

În tabăra Phoenix-ului se regăsesc 6 sportive noi, dintre care patru din Statele Unite ale Americii, și două românce (Gabriela Cursaru și Gabriela Nicula). În lotul condus de pe bancă de antrenorul grec Theodosios „Sakis” Paralikas se mai regăsesc însă și autohtonele cu experiență în Liga Națională, Romina Filip, Beatrice Alaiba și Andra Ionescu, prezente și sezonul trecut la Galați.

 
 
 

Publicitate

Publicitate