Mihnea la CE din Croatia 1Juniorii albaiulieni Mihnea Costachi și George Ileana au debutat cu dreptul la Campionatele Mondiale de juniori la șah care se desfășoară în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie la Porto Carras (Grecia), cea mai importantă compeție șahistă mondială pentru juniori, la care participă un număr record de 1.596 de juniori din 92 de țări.

Medaliat cu bronz la mondialele de juniori din 2015, la categoria juniori sub 14 ani, Mihnea Costachi evoluează în acest an la categoria juniori sub 16 ani, fiind cotat ca favoritul 13 din cei 154 de juniori înscriși la aceasta secțiune. În prima rundă Mihnea l-a învins cu piesele negre pe Airat Sadubayev (Kazahstan) și urmează să evolueze în runda a 2-a împotriva lui John Doknjas (Canada).

George IleanaGeorge Ileana, cotat ca favoritul numărul 52 din cei 187 de participanți la categoria juniori sub 14 ani, l-a învins în runda inaugurală pe Fiachra Scallan (Irlanda) și va evolua în runda a 2-a împotriva favoritului numărul 1 al turneului Amin Tabatabaei (Iran).

Competiția se desfășoară pe parcursul a 11 runde în sistem elvețian, pe 12 categorii de vârstă între 8 și 18 ani. Delegația României este formată din 20 de juniori, printre aceștia aflându-se și Diana-Alexandra Ciungan, ai carei părinți sunt originari din Ocna Mureș.

“Este o mândrie pentru municipiul nostru să avem doi juniori albaiulieni la cea mai importantă competiție mondială a șahului juvenil. Chiar dacă nu sunt cotați cu șanse la medalii, sunt sigur ca atât Mihnea cât și George vor face tot posibilul să obțină un rezultat cât mai bun, dar și să promoveze imaginea municipiului Alba Iulia și a României la acest regal șahist. Sper ca prezența lor în elita șahului mondial juvenil, să îi motiveze și pe alți copii albaiulieni care se află la începutul carierei șahiste să se pregătească serios, pentru a ajunge și ei într-o bună zi să reprezinte Alba Iulia și România la turnee internaționale de cel mai înalt nivel”, a transmis Marius Ceteraș, antrenor CSU Alba Iulia.

 
 
 

Publicitate

Publicitate